Hirdetés

PlayStation 5-re is megjelenhet a Starfield - leáldozóban az Xbox-exkluzívok kora?

|

Ha a Microsoft tényleg meglépi a Starfield PS5-ös kiadását, az nagyon beszédes lehet a távolabbi jövőre nézve is.

Hirdetés

Egyre több pletykát hallani arról, hogy a Microsoft nagy váltásra fogja elszánni magát, és elengedi az Xbox-exkluzív megjelenéseket, vagyis saját játékait a jövőben nem csak PC-re és Xbox konzolokra adja majd ki. Konkrétan a Sea of Thieves és a Hi-Fi Rush kapcsán érkeztek híresztelések arról, hogy multiplatform címmé válhatnak, sőt elvileg az utóbbi játékban adatbányászok olyan pólókra bukkantak, amik arra utalnak, hogy már szinte kész is a switches és PS5-ös kiadás. 

Most pedig a tavaly megjelent Starfield kapcsán is hasonló hírek érkeztek. A dolog már csak azért is érdekes, mert nem a PlayStation-rajongók vágyálmairól van szó, xboxos bennfentesek számoltak be erről, egészen pontosan az XboxEra a pletyka forrása.

Hirdetés

Ha minden igaz, akkor a Starfield az első nagy DLC, a Shattered Space megjelenése után érkezhet meg PlayStation 5-re valamikor a 2024-es év folyamán. Ennek kapcsán a Windows Central (egy újabb, egyértelműen a zöldek táborához kapcsolható forrás) arról írt, hogy ugyan teljes biztonsággal nem tudják megerősíteni a PS5-ös Starfield hírét, azzal ők is tisztában vannak, és tényként kezelik, hogy a Microsoft valóban ki fog adni a jövőben több Xbox-exkluzív játékot is Nintendo Switchre és PlayStation 5-re.

Egyelőre megjósolni sem lehet, milyen következményekkel járna, ha a Microsoft tényleg rálép erre az útra. Elég valószínű, hogy a konzoleladásoknak nem tenne jót, hiszen még mindig az exkluzív címek listája szokott a legnyomósabb érv lenni egy adott játékkonzol mellett. Összesített játékeladás terén viszont minden bizonnyal alaposan megnyomná a számokat ez az új irány.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)