Hirdetés

PlayStation Move: hivatalosan bejelentve!

|

Ma végre lehullt a lepel a Sony új, mozgásérzékelős kontrolleréről.

Hirdetés

A Sony Computer Entertainment (SCE) a mai napon bejelentette a PlayStation®Move mozgásvezérlőt.

Az új kontrollert a PlayStation®3 (PS3™) szórakoztatórendszerhez idén ősztől lehet majd csatlakoztatni, a piacon ezeddig ismeretlen minőségű mozgásvezérelt, HD játékélményt nyújtva. A vezérlő mellett az SCE egy PlayStation®Move másodlagos vezérlőt is forgalomba hoz, amellyel a mozgásvezérlőt kiegészítve intuitívan lehet a játék szereplői, illetve a tárgyak között navigálni.

A PlayStation Move platform, a mozgásvezérlővel, a másodlagos vezérlővel, és a PlayStation®Eye kamerával kiegészülve, valamint az igen komoly játékkínálat révén innovatív, impresszív élményt nyújt a PS3 rendszereken. 

A PS3 rendszert a PlayStation Eye kemarával kombinálva a mozgások precizen lekövethetők, a szöget és az abszolút pozíciót a valós 3 dimenzióban a PlayStation Move mozgásvezérlő biztosítja, így a játékos úgy játszhat, mintha a valóságban is a játék része lenne. A PlayStation Move mozgásvezérlő kivételes pontossága a fejlett mozgásszenzoroknak köszönhető, többek között a 3-tengelyű giroszkópnak, a földi mágneses erővonalakat érzékelő szenzornak, valamint egy színváltós gömbnek, amelyet a PlayStation Eye kamera követ.  

A  PlayStation Move rendszerben a gyors vagy finom mozdulatok is egyaránt detektálhatók, így nincs jelentősége, hogy a játékos teniszütőt lenget, vagy éppen ecsettel fest. A PlayStation Move mozgásvezérlővel a felhasználó közvetlen inputokat ad az analóg gombok által, miközben fizikailag is érezhető válaszokat kap a rendszertől illetve a gömb megváltozott színei is különböző jelentést hordoznak. Sőt, a PlayStation Eye kamera a felhasználó hangját, képét is képes rögzíteni, így az élmény még élethűbb. 

Az újonnan bemutatkozó PlayStation Move másodlagos vezérlő olyan egykezes kontroller, amellyel további funkciók érhetők el a PlayStation Move játékok során.  A PlayStation Move másodlagos vezérlő könnyed formája mozgásvezérlővel kiegészítve joystickkel és iránygombokkal is rendelkezik, amellyel a játékos könnyen mozgathatja a karaktert illetve választhat irányt.

A PS3 összes, vezetékmentes kontrollereihez hasonlóan a beépített lítium-ion újratölthető akkumulátor, Bluetooth® technológia is helyet kapott – ez utóbbi segítségével kommunikál maga a kontroller a PS3 rendszerrel vezeték nélkül.  A PlayStation Move mozgásvezérlő illetve másodlagos vezérlő a PS3 rendszerhez kapcsolódó bármely játék élményét emeli, legyen szó olyan szoftverekről, amelyek csak egy, vagy olyanokról, amelyek mind a két kotrollert igénylik.

A PlayStation Move kontrollerek iparági bemutatása már megtörtént, és 36 önálló fejlesztő és kiadócég döntött a PlayStation Move platform támogatása mellett. A 2010-es pénzügyi évben, az SCE Worldwide Studios több mint 20 játékot jelentet meg, amelyek vagy kizárólag Playstation Move platformra készülnek, vagy támogatják azt. 

Az SCE, a fejlesztők és kiadók erős támogatásának hátterével sokféleképp katalizálja a PlayStation Move szoftverek sikerét, illetve általánosságban a PS3 rendszert.

Specifikációk:

 

PlayStation®Move mozgásvezérlő

Megjelenés dátuma: 2010 ősz

Ajánlott kereskedői ár: egyelőre nincsen

Szín: fekete

Tömeg: ~ 145 g

Külső méretek: ~ 200mm × 46mm

Akku: beépített lítium-ion akku

Feszültség: DC 3,7 V

 

 

PlayStation®Move másodlagos vezérlő

Megjelenés dátuma: 2010 ősz

Ajánlott kereskedői ár: egyelőre nincsen

Szín: fekete

Tömeg: ~ 95 g

Külső méretek: ~ 138mm × 42mm

Akku: beépített lítium-ion akku

Feszültség DC 3,7 V

 

 

 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)