Hirdetés

PlayStationre jön az Xbox exkluzív játéka

|

Hamarosan a Sony konzoljain játszók is átélhetik az elágazó interaktív történetek egyik legjobbját az As Dusk Falls révén.

Hirdetés

Ritkán fordul elő, hogy valamelyik konzolgyártó exkluzív játéka más platformokon is tiszteletét tegye, de távolról sem példa nélkül való. A Microsoft különösen engedékeny ebből a szempontból, hiszen korábban a Moon Studios mindkét metroidvaniája, az Ori and the Blind Forest és az Ori and the Will of the Wisps is eljutott Switchre.

Most valami hasonló történik a 2022-ben PC-re (Steam), Xbox One-ra és Xbox Series X|S-re megjelent Ask Dusk Fallsszal. Az Interior Night interaktív drámája 2024. március 7-étől PlayStation 4-en és PlayStation 5-ön, valamint az Epic Games Store-ban és a GOG.com-on is elérhetővé válik azzal a különbséggel, hogy a disztribúciót az iménti verziók esetében a londoni stúdió maga intézi az Xbox Game Studios kiadói szárnya helyett.

Hirdetés

Az 1998-ban kezdődő, 14 évet felölelő történet két család szemszögéből mutat be egy félresikerült rablótámadást annak előzményeivel és messzire ható következményeivel együtt, nekünk pedig egyedül vagy akár hát másik személy társaságában kell folyamatosan döntéseket hoznunk, és ezáltal az általunk helyesnek vélt irányba (nem biztos, hogy az!) kormányoznunk a cselekményt. A játékdizájn nem véletlenül tűnik ismerősnek, az Interior Nightot ugyanis Caroline Marchal, a Heavy Rain és a Beyons: Two Souls vezető dizájnere alapította.

Bár a vizuális megoldásai (3D-s környezetben áttűnéses megoldással mozgatják a 2D-s állóképekként megjelenő karaktereket) valószínűleg nem mindenkinek nyerik el a tetszését, a szerteágazó narratíva bőven kárpótol az ebből fakadó esetleges kellemetlenségekért. Az As Dusk Falls PS5-ön az érintőpados vezérlés, valamint a haptikus visszajelzés alkalmazásában tud majd újat mutatni, és ebből a verzióból dobozos kiadás is készül.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)