Hirdetés

Pokémon GO, Warcraft bukás és ingyenes Splinter Cell - mi történt a héten?

|

A Pokémon GO megjött, a világ pedig már soha nem lesz olyan, mint régen.

Hirdetés

Megdöbbentő, mekkora a Pokémon GO hatása. Gyakorlatilag nem telt el nap anélkül, hogy ne jött volna valami a játékkal kapcsolatos hír, leginkább arról, hogy hogyan szenvedtek az emberek balesetet az alkalmazás használata közben. Komolyan, vigyázzatok magatokra, figyeljétek mindig a környezeteteket, és ne menjetek éjszaka sötét sikátorokba csak azért, mert ott van egy ritka Pokémon. Vagy használjatok legalább drónt. Más is történt azért a héten, összefoglalónkból tájékozódhattok jól.

De csak a Hype után.

A hét legjobb híre

Mondhatnám azt, hogy a Doom Vulkan támogatást kapott, de legyen inkább mégis a Pokémon GO megjelenése. A játék Európában, és így nálunk is hivatalosan elstartolt, már nem kell trükközni egyik platformon sem, úgyhogy töröljétek le a mókuskodva letöltött változatot, és szedjétek az App Store-ból vagy a Google Play-ről a hivatalost. Nyugi, semmi nem veszik el. A játékot élből gyűlölőknek itt egy kiegészítő, amivel eltüntethetik az életükből.

A hét legrosszabb híre

Sajnos a Pokémon Góval együtt megjelentek a rosszakarók is, így aki fertőzött apk-t töltött le Androidra, annak kellemetlen meglepetésben lehetett része. Szintén nem örültünk neki, hogy megdőltek a szerverek, de szerencsére gyorsan helyre tudtak állni, és most már elvileg mindenki zavartalanul vadászhat tovább.

A hét legmeglepőbb híre

Valami nagyon fura dolog történik a nagy játékkiállítások világában. Az EA anno kihúzta magát az E3-ról, most pedig a Microsoft és a Sony jelentette be, hogy nem tartanak előadást a gamescomon. Már nem akarnak egy nagyszabású show keretében mindent megmutatni, ehelyett inkább a rendezvényre ellátogató rajongókat szeretnék megismertetni új játékaikkal, személyesen, közvetlenül. Ki tudja, jó lesz-e ez végül így. Egyébként jön egy régi-új NES konzol is, azt is nézzétek meg, jópofa. 

A hét legkevésbé érdekes híre

Na, ez nem Pokémon Góval kapcsolatos. Megjelent az egykori Burnout-fejlesztők új játéka, a Dangerous Golf, amit megjelenése után hamar frissítettek is, mert a játékosok sok mindenre panaszkodtak. Dícséretes a gyors reakció a fejlesztők részéről, de a játék sajnos nem lett ettől érdekesebb. Azért nézzetek rá, hátha úgy látjátok majd, hogy nektek való. Egyébként tízszer annyian olvasták a Farming Simulator 17 megjelenési dátumának hírét, csak mellékesen jegyzem meg.

A hét legjobb Másvilág híre

Film is készülhet a Pokémon GO alapján. A kérdés, hogy vajon katasztrófafilm lesz-e, esetleg a szektásodásról szól, vagy csak egy szimpla Pokémon mozi, de most épp az aktuális trendre felhúzva.

A hét legrosszabb Másvilág híre

Nem áll jól a Warcraft film. Nem lett olyan orbitális bukás, mint a többi játékból készült adaptáció, viszont nem hozta vissza a költségeket, és valószínűleg nem is fogja. 160 millió dollárból csinálták meg, de ennek több mint kétszeresét költötték egyebek mellett marketingre, a jegyeladásokból pedig a szükségesnél 20 millióval kevesebb folyt be. Kár, azért reméljük, folytatás lesz valahogyan.

A hét legjobb videója

A Blizzard megmutatta Anát, az Overwatch első, megjelenés után bekerülő hősét. A support karakter egyelőre nagyon szimpatikus, alig várjuk már, hogy kipróbálhassuk élesben. A linken többet is megtudhattok róla.

A hét pletykája

A héten a játékiparból nem érkezett izgalmas pletyka, viszont felmerült, hogy elkészülhet a nyolcadik Harry Potter film. Igazából az már a kilencedik, de a hetedik részt két darabra bontották, simán lehet azt a kettőt együtt kezelni. Az elátkozott gyermek jelenleg színdarabként él, de nem kizárt, hogy később vászonra viszik - ismerve az eddigi Harry Potter mozikat, ennek már előre is örülünk. Mint egy boldog család.

A legnagyobb WTF a héten

Nehéz eldönteni, hogy a Pokémon GO miatt balesetet okozó vagy bűnözés áldozatává váló emberekről szóló híren sikítottunk-e nagyobbat, vagy azon, hogy a Gears of War 4 multiját készítő Splash Damage-et egy húsfeldolgozó cég vásárolta fel. A magyarázat egyébként tök jó, de nem sok közös van a csirkehúsban és a videojátékokban. Mondjuk egy kis sült csirkét most megennék. Na tessék.

A hét cikke

A CS: GO fogadásos botrány továbbra is pörög, viszont a youtuberek körül is kirobbant egy apró balhé. HP-val közösen írtunk egy cikket arról, hogy a nép hangjaként kezdett youtuberek hogyan alakultak át mostanra, olvassátok el, aztán szóljatok hozzá, mit gondoltok az egészről.

És még...

Fontos, hogy két teljes játékkal megjelent az új GameStar, július 29-én jön a következő GameNight, a Rocket League-be is ládákat raknak, készült egy játék a ki nem adott PlayStation SNES-re, az EA sportjátékai visszatérhetnek PC-re, a Pokémon pornó népszerű, a Splinter Cell ingyenes, az ingyenes Evolve kelendő, a Star Wars Battlefront Death Star DLC-je pedig épp azt hozza el, amire vágytunk. Erre a hétre elköszönünk, holnap folytatjuk, és tökéletes nap lesz az arra, hogy elsétáljatok egy újságoshoz, és "Vegyetek GameStart!"

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)