Hirdetés

Pont akkor toppant be Peter Molyneux az NFT játékával a buliba, amikor a piac már romokban hever

|

Molyneux valahogy mindig megoldja, hogy az egyébként is túlálmodozott ötleteit későn tudja leszállítani.

Hirdetés

Peter Molyneuxnek olyan címeket köszönhettünk, mint a Fable és a Black & White. Két olyan játékról beszélünk, melyekre generációk emlékeznek vissza édes nosztalgiával, de persze neki köszönhetjük az olyan fércmunkákat is, mint Godus vagy a Curiosity, egy rakás légből kapott ígéret mellett, melyekből aztán nem lett semmi. Molyneux egy féktelen álmodozó, ennek minden jó és rossz tulajdonságával, de az biztos, hogy nem mindig érzi az idők szavát.

Molyneux mostanában a 22cans nevű stúdió terelgetésével van elfoglalva, ami az elmúlt években keményen dolgozott egy Legacy nevű "játékon". A projektet először 2017-ben leplezték le, de az igazi bemutató 2021-ben történt, amikor kiderült, hogy a játék egy NFT-kkel tömött, web3-as rémálom. Digitális "földet" lehet benne vásárolni az Ethereum-alapú LegacyCoinon keresztül, amivel aztán kereskedhetünk kedvünkre. Jól hangzik, nem?

Hirdetés

A projekt finanszírozására elindított NFT elővásárlás során több mint 40 millió fontnyi (kb. 17,8 milliárd forintnyi) pénzt pumpáltak lelkes "befektetők" a "játékba". A legdrágább "telek" 670 000 fontba (kb. 298 millió forintba) került az őrület csúcsán. Nem nehéz hát látni, hogy Molyneux miért is akarta leszállítani ezt a játékot minden erejével.

A csattanó persze csak most jön: már messze vagyunk az NFT őrület fénykorától, sőt, ami a jelenlegi állapotot jellemzi, az legiinkább a csendes halál. A közelmúltbeli jelentéseknek köszönhetően kiderült, hogy a blokklánchoz kötött képek, virtuális "telkek" és egyéb virtuális javak 95 százaléka szó szerint értéktelen lett, rengetegen buktak hatalmasat a meg nem értett, de jól kifacsart technológiai trenden. Feltehetően Molyneux azt gondolja, hogy ő majd megváltja a piacot, mivel október végén tényleg ki fogja adni a Legacyt.

Nem kell messzire mennünk azért, hogy láthassuk az érdeklődés mértékét. A cikk írásának pillanatában a megjelenést bejelentő poszton összesen 8 darab komment és 120 like van. Még a saját kis X-posztom arról, hogy mennyire szerelmes vagyok Julia Belmontba is többet termelt ennél. Nem mintha ez lehetne az egyetemes mérce, de azért jól mutatja a jelenlegi helyzetet.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)