Hirdetés

A pornóipar dönthet a Blu-Ray-HD-DVD-harcban

|

Ahogyan az 1980-as években a VHS formátumot tette világszerte az elsővé, most a Blu-Ray és a HD-DVD párharcában dönthet a pornóipar. A E! Entertainment Television Inc. vezetői például már választottak is, méghozzá a Blu-Ray-lemezeket. Elmondásuk szerint ugyanazért, amiért annak idején a VHS lett a győztes a konkurenciával szemben. Noha a béta sztenderdnek jobb minősége volt, a pornóipar a VHS-kazetták mellett döntött, így az került be a hétköznapokba. A jelek szerint pedig az előbbi képviselői a Blu-Ray-t támogatják. Emiatt az E! Entertainment is úgy döntött, televíziós célokra HD-DVD-k helyett a konkurenciából vásárol be. Elemzők szerint hasonló technológiai kérdésekben szintén hamar dönthet a pornóipar, ugyanis világszerte összesített számadatok szerint évi majd 60 milliárd dollárnyi bevételt hoz a kiadóknak. A Digital Playground pornóstúdió, amely az elmúlt három évben a legtöbb nagyfelbontású és csúcsminőségű filmet adta ki a szakmában, szintén a Blu-Ray-t választotta. Elmondásuk szerint a döntés oka a nagyobb kapacitás és az, hogy a Sony a PlayStation 3-hoz szintén a kék fényt részesítette előnyben. A párharcban mellesleg a Blu-Ray 50 gigabájtot képes domborítani, és olyan cégek állnak mögötte mint az LG, a Panasonic, a Philips, a Disney és a Fox filmstúdiók, míg a HD-DVD-t a maga 30 gigabájtos tárhelyével a Toshiba, a NEC és a Warner Home Video részesíti előnyben. Noha a Blu-Ray később érkezik meg a piacra, elemzők szerint mégis elsöprő győzelmet arat majd a Sony és a pornócégek választása miatt. Más kiadók a HD-DVD formátumot vették használatba, azonban majdhogynem kivétel nélkül úgy nyilatkoztak: amint elérhető lesz a Blu-Ray, áttérnek rá. Néhány elemző azonban más véleményen van, és míg a kiadók számadatai a fentieket egyértelműen megerősítik és alátámasztják, addig vannak akik úgy vélik, a felhasználók döntik majd el, hogy a Blu-Ray, vagy a HD-DVD jön ki győztesen a gigászi csatából.

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)