Hirdetés

Prémium Core i7-es alaplap az EVGA-tól

|

Vicces videón mutatkozott be a gyártó X58 SLI Classified elnevezésű deszkája.

Hirdetés

A reklámgépezet egyik fogaskereke, mikor egy gyártó kiad egy terméket, amelyre természetesen minimum a „világ legjobbja" címet ragasztja rá. Persze ezen kijelentések 99 százaléka nem annyira fedi a valóságot, főleg, hogy sokszor pontosan nem nevezik meg a konkurenciát.

Ez esetben azonban nem erről van szó, az EVGA munkatársainak igenis van okuk a nagyvonalú kijelentések tételére, ugyanis ezúttal nem mindennapi gamer alaplapot üdvözölhetünk az USA-beli cégtől.

evga-x58-1.jpg

Az eszköz az Intel X58-as lapkakészletével lett felszerelve, amelybe a nagynevű processzorgyártó LGA-1366 tokozású, Core i7-es processzorait tudjuk majd belefektetni. Memóriakezelés szempontjából is ötös osztályzat illeti a gyártót, ugyanis összesen 6 darab, 1600 megahertzes DDR3 modult képes kezelni, maximum 12 gigabájtig.

A lapon összesen 4 darab PCI Express x16 slot és található, a chipset támogatja a háromutas SLI-t, a maradék egy aljzatba pedig akár egy kizárólag fizikai számításokra vásárolt VGA-t illeszthetünk. A deszka remek felépítésére nem hoznánk példákat, érdemes megtekinteni a bemutató videót, amelyben kétféle brutális összeállítást is megmutattak.

Visszatérve az előző gondolathoz, az X58 SLI Classified-on még található 9 darab SATA, 1 FireWire, 4 USB 2.0 és két darab LAN-aljzat is. Persze a 8 csatornás hangchip alaptartozék, mint minden más gyártónál.

evga-x58-2.jpg

A tervezés szempontjából még találni érdekességeket: a lapon két darab 8-tűs tápcsatlakozó kapott helyet, így összesen akár 600 watt teljesítményt is küldhetünk a processzornak. A CPU tokozása háromszor több aranyat tartalmaz, mint a szokványos aljzatok, a memóriákhoz jutó feszültségek pedig egy voltmérővel egyenként ellenőrizhetőek.

A termék csomagolásában is talál majd a tulajdonos pár érdekességet: helyet kapott benne egy előlapi panel, amellyel nem csak kikapcsolni és újraindítani lehet a számítógépet, hanem törölni a CMOS beállításait, illetve kijeleztetni a CPU hőmérsékletét. Ezen kívül még lesz a dobozban két SLI-híd is, egy gyári felépítésű, egy pedig EVGA fejlesztés.

Végszóként pedig elérkeztünk a valóban sokkoló részhez: az alaplap ára 449 amerikai dollár, amely átszámítva kb. 107 ezer forintnak felel meg. A deszka lassan már a boltok polcaira is fel fog kerülni, bár kétséges, hogy hazánkban sok fog fogyni belőle.


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)