Hirdetés

Próbáld ki a százdolláros oprendszert!

|

Pár napja hozzáférhető az OLPC projekt "100 dolláros laptopjának" operációs rendszere. Az ingyenes VMWare player segítségével futtatható image-et bárki letöltheti és kipróbálhatja megszokott környezete alatt.

Hirdetés

A leginkább "100 dolláros laptop"-ként elhíresült, OLPC (One Laptop per Child azaz Gyermekenként Egy Laptop) projektről, mely azt célozza, hogy a világ legszegényebb gyermekeit is ellássa olcsó, tanulást segítő számítógéppel, már többször tettünk említést lapunkban, illetve itt, a Computerword Online-on is. Azonban ismét elővettük a témát, mert pár napja hozzáférhető a színes és fekete-fehér kijelzővel is ellátható, 500 megahertzes processzorral, 128 megabájt memóriával, merevlemez helyett pedig 500 megabájtnyi Flash memóriát használó gép Linux alapú operációs rendszere.
Tovább >>

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)