Hirdetés

Project xCloud - mozgás közben láthattuk a game-streaming technológiát

|

Pár éve még elképzelhetetlen volt, idén már az első tesztidőszakok indulnak.

Hirdetés

Első ránézésre elég fura volt, de elvileg tényleg működik a dolog, az Xbox Inside adás keretein belül egy hétköznapi androidos mobiltelefonon pörgették Xbox One kontrollerrel a Forza Horizon 4-et, a játék pedig tökéletesen futott az Project xCloud rendszeren keresztül. 

Hirdetés

Az Project xCloud ugyebár a Microsoft következő nagy dobásaként készül, ez egy videojáték streamelő szolgáltatás lesz, amit úgy kell elképzelni, mint a Netflixet: az előfizetők bárhol, bármikor élvezhetik a játékokat. Azaz nem lesz szükségük konzolra sem, megfelelő sávszélesség mellett egy sima mobiltelefon is képes lesz a streamelt képet elénk tárni. Nem mellékesen a Microsoft ezzel a technológiájával szinte bárkihez eljuttathatja majd az eddig Xbox One és PC-exkluzív tartalmait. 

Mint kiderült, az első tesztidőszak már 2019 folyamán elindul, szóval bár az Project xCloud világszintű hivatalos startja még kétségkívül nem holnap lesz, azért már nem is annyira távoli az a jövő, amelyben a buszon zötykölődve pörgethetjük a legújabb Halo epizódot. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)