Hirdetés

A gamereknek nincs rezsicsökkentés - sokat esznek az új konzolok

|

Nagyon kecsegtető az a rengeteg lóerő, de úgy tűnik, hogy hosszú távon nagy árat fizetünk érte.

Hirdetés

Egyre népszerűbb a játékosok körében mind a Playstation 4, mind pedig az Xbox One, azonban amikor megvásároljuk ezeket a bivalyerős gépeket, akkor valószínűleg mindannyian elmegyünk egy nagyon fontos szempont mellett, ez pedig nem más, mint az energiafogyasztás.

A különböző elektronikus berendezések megnövekedett száma miatt minden háztartás egyre több energiát fogyaszt évente, aminek egy jelentős hányada sajnos általában pazarlás. Egy non-profit szervezet most azt próbálta megvizsgálni, hogy az éves fogyasztásunkra milyen hatással vannak a játékkonzolok, és az eredmény elég meglepő.

A vizsgálat eredményei szerint a Nintendo Wii U konzol sokkal takarékosabb, mint a PS4 vagy az Xbox One, amelyek ellenben kétszer annyi energiát fogyasztanak, mint előző generációs társaik. A legtöbb energiát használat közben az Xbox One fogyasztotta, de a Microsoft konzolja standby módban is a legtöbb áramot zabáló konzol.

Érdekes adat még, hogy standby módban ezek a konzolok a használt áram 40%-át elpazarolják, tehát ha a fogyasztók most azonnal lecserélnék a 110 millió előző generációs konzolt az újakra, akkor a teljes energiafelhasználás elég lenne ahhoz, hogy az Egyesült Államok negyedik legnagyobb városát, Houston-t ellássa árammal. Ez persze a háztartásoknak sem lenne olcsó mulatság, ugyanis nagyjából évente 1 milliárd dollárba kerülne ezt az állapotot fenntartani.

Egyébként a teljes jelentést itt tudjátok elolvasni, a technikai adatok mellett van benne pár ötlet, hogy a cégek hogyan tudnának javítani a fogyasztáson. Például kapásból szembeötlő javaslat, hogyha az Xbox One-ba nem közvetlenül kötjük be a set top box-ot, akkor nem kell a konzolt bekapcsolnunk ha csak tévézni akarunk. Igaz, így nem tudjuk az Xbox használattal párhuzamosan nézni a tévét, de legalább a villanyszámla sem lesz annyira magas.

Ti mit gondoltok? Mennyire szoktatok odafigyelni az energiatakarékosságra?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)