Hirdetés

PSP 2 - Négymagos grafikus chippel?

|

Érdekes pletyka kering a világhálón a következő PSP-ről. A Sony új hordozható kütyüje az eredeti Xbox teljesítményét is túlszárnyalhatja.

Hirdetés

A Eurogamer.es (hátha valaki tud spanyolul) jelentése szerint, ők már birtokában vannak az új PSP specifikációinak. Nem a PSP Go a szóban forgó delikvens, hanem a PSP valódi örököse, az egyelőre PSP 2 néven ismeretes képződmény.

Tavaly novemberben a Sony megállapodást kötött egy "fontos szórakoztatóelektronikai céggel", hogy az segítsen neki a fejlesztésben - ez lenne az Imagination Technologies. A Eurogamer.es adatai szerint a PSP 2 egy négymagos grafikus chipet kap majd, ami Hydra kódnévre hallgat. Az Imagination Technologies a felelős érte, és igen impozáns tulajdonságokkal rendelkezik. A GPU szakértők szerint nagyon hasonlít az iPhone 3GS-ben találhatóra, sőt a Dell Mini 12 netbookokban is ilyesmi grafikus chip található. Ez utóbbi az E3 során a Quake 3 Arena-t gond nélkül futtattta 30 fpssel. A különbség abban rejlik, hogy a Hydra már többmagos GPU, akár 16 maggal is előállítható, míg a chip előző verzió csak egy maggal rendelkeztek. A teljesítménye körülbelül az eredeti Xbox-hoz hasonló, de a legfontosabb, hogy a Hydra az Intel és AMD új fejlesztés alatt álló processzoraihoz hasonlóan, CPU-ként, és GPU-ként is képes működni egyszerre. A Hydra alkalmazásával lehet spórolni a fogyasztáson, illetve növelni az akksi élettartamát. Megjelenési dátum természetesen nincs, sőt megerősítés sincs, de a Eurogamer.es szerint a forrásuk tutibiztos.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)