Hirdetés

PSP cím lesz az új Yakuza. Megnyugodhatunk…

|

Nagy szerencséje a SEGA-nak, hogy kiderült, mégsem a Yakuza 5-öt rejti a Project K kódnév. Máskülönben élesítenénk a yakuza kardot, hiszen hozzánk éppen csak befutott a Yakuza 3…

Hirdetés

Nagyon örültünk, amikor bő egy év késéssel hozzánk is megérkezett a SEGA alvilági meséje, a Yakuza 3, de sokunk örömébe vegyülhetett némi bicskanyitogató hangulat is, amikor megtudtuk, hogy a japán játékosok azóta már a sorozat negyedik részét tolják. Ha ez a tény esetleg nem lett volna komoly ok arra, hogy yakuza kardot ragadjunk, japán barátaink még márciusban megszellőztették, hogy a Yakuza 5 is úton van... Most azonban kárörömre okot adó hírek érkeztek: kiderült, hogy a Project K néven, egy Yakuza 4 sajtóeseményen meglebegtetett játék mégsem a Yakuza 5-öt takarja. Ritkán írunk ilyet játékról, de miután egyelőre még a negyedik rész se készül Európába, őszinte örömmel nyugtázzuk a hírt...

Ez a bizonyos Project K valóban egy Yakuza epizód lesz, ám nem asztali konzolokra, hanem kizárólag PSP-re készül. A Yakuza sorozatot megalkotó Toshihiro Nagoshi elmondása szerint azért választották a PSP platformot, hogy a fiatalabb korosztályt is meg tudják szólítani a játékkal, és szeretnék megmutatni mit tudnak kihozni a kézikonzolból. Arra azért kíváncsi lennék, mennyire fiatal korosztályra gondol... Mindenesetre a fiatalítás az új főhősre is kiterjed, aki a játék kezdetén mindössze tizennyolc éves, és csóró kis bűnözőként rója Kamurocho (Tokió Kabukicho negyedének mása, ha az ismerősebb...) veszélyes utcáit.

A korábbi hírekkel ellentétben a szkriptet is Nagoshi írja, és nem a többi részt jegyző, jó nevű Masayoshi Yokoyama, de szerencsére ő se marad munka nélkül, mert a fejlesztők egy másik csoportja továbbra is a "nagy" Yakuza sorozaton dolgozik. Csak nem a Yakuza 5-ön? További Project K részletek a játékinfóban.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)