Hirdetés

Q.U.B.E. - új indie siker: négy nap alatt visszajött a befektetés

|

Újabb és újabb izgalmas indie fejlesztések tűnnek fel nap, mint nap. Ilyen a Q.U.B.E. is.

Hirdetés

A Q.U.B.E. egy speciális, kockás terekkben bizonyos kockákat manipulálni képes logikai játék - első látásra amolyan Portal fílingem támadt tőle, pedig totálisan más a játékmenet: mégis, valahogy hasonló innovációt érzek benne.

A Q.U.B.E. is csatlakozott az Indie Fund csoporthoz, amely ígéretes független játékokat finanszíroz - ez gyakorlatilag az indie csapatok legfelső ligája - aki ide bejut, annak jóra fordulhat a sorsa. A Q.U.B.E. volt az első játék, amelyet az Indie Fund támogatott, és négy napnyi Steames tartózkodás és eladás kellett ahhoz, hogy a Q.U.B.E. elég bevételt generáljon ahhoz, hogy visszafizethesse a befektetést, amely nem kevesebb, mint 90000 dollár volt (jelenlegi árfolyamon majdnem 22 millió forint). Eredetileg 42000 dollár volt a költségvetés, amely később felfúvódott 90000-re. Ezt több nagyobb részletben fizette ki az Indie Fund a Toxic Gamesnek, a Q.U.B.E. fejlesztőjének. A befektetést 12000 eladott játék bevétele hozta vissza.

A Toxic Games a siker kapcsán "azon gondolkodik", hogy a PC-s verzión kívül más platformokra is elkészítse a játékot - egyelőre nem tudni, hogy ez "csak" OS X vagy talán annál több, esetleg XBLA/PSN lenne.

Aki még sosem látta a Q.U.B.E.-ot:

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)