Hirdetés

Qwerty Diamond - DirectX 11-es erőgép Intel Core i7 processzorral

|

Sokak álmában jelenhet meg egy olyan számítógép, mint amilyen a Qwerty Diamond. Az erős processzor és grafikus kártya mellé 3 terabájtnyi háttértár és Blu-ray író is jár.

Hirdetés

A jó ár/érték aránnyal rendelkező asztali számítógépeket forgalmazó Qwerty Computer ezúttal egy igen erős gamer konfigurációt küldött el a tesztlaborunkba. A Diamondnál van ugyan erősebb a magyar gyártó kínálatában, ám a játékos kedvű felhasználók számára vélhetően ez a kiépítés is teljesen megfelelő lesz, hiszen a legújabb hardverek kerültek az óriási Chieftec toronyházba.

A Diamond az Intel LGA1366-os foglalatát használó asztali platformjára épül, a remek teljesítménymutatókkal rendelkező X58-as lapkakészletből azonban egy olyan alapot kap a tulajdonos, amely az USB 3.0 és SATA-III szabványokat is támogatja. A Gigabyte GA-X58A-UD3R ezenfelül remek bővítési lehetőségeket is ad a négy darab PCI Express ×16 sín lévén, amelyek lehetővé teszik a 4 grafikus vezérlőből álló Radeon grafikus alrendszer kiépítését is. A Diamond „csak” a kezdő lökést adja meg egy Sapphire Radeon HD 5870 formájában, ami pillanatnyilag a legerősebb, egy grafikus maggal szerelt DirectX 11-es grafikus vezérlő. Az alaplap felépítése miatt bármikor beszerezhető egy második példány belőle, ám egyedüli kártyaként is megfelelő 3D-s teljesítményre képes, akár extrém magas képfelbontások esetén is.

A kártya kihajtásában az Intel legújabb Core i7-es processzora segédkezik, a 930-as típus a hazánkban is sikeresnek számító 920-ast váltja. Az alapórajel szerencsére magasabb, és mivel új steppingre épül a 930-as, ezért a központi egység túlhajtása szinte adja magát. A processzor tuningjában nemcsak a remek alaplap segédkezhet, hanem a 6 gigabájtnyi memória is, amely 1600 megahertzes üzemfrekvenciával rendelkezik CL9-es késleltetési adatok mellett.

 

Két, többórás játékmenet között ideális multimédiás gépként is használható a Diamond, mivel optikai meghajtója képes olvasni és írni a Blu-ray lemezeket is. Az egész konfigurációt egy 650 wattos Corsair TX-sorozatú tápegység hajtja meg, és ahogy már említettük, a részegységeket a Chieftec egyik régi vágású toronyházába szerelték be, amelynek az óriási beltere kifejezetten előnyös a komponensek jó szellőzése miatt.

Főbb jellemzők:

- Intel Core i7-930 2,8 GHz processzor
- Gigabyte GA-X58A-UD3R alaplap
- 3×2 GB Kingmax DDR3-1600 MHz memória
- Sapphire Radeon HD 5870 1 GB GDDR5 videokártya
- 2×1,5 TB Samsung SATA-II merevlemez
- LG BH10LS30RBB Blu-ray író
- Chieftec MESH számítógépház + Corsair TX 650W tápegység

- Windows 7 Home Premium 64 bit operációs rendszer

 

Ár: 499900 Ft

A számítógéphez ajándék Need for Speed Underground 2 vagy Battlefield 2 játékprogramok és Kaspersky Antivírus 2010 vírusvédelmi szoftver jár.

A QWERTY Diamond gamer gépről bővebb információt a gyártó weboldalán olvashattok.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)