Hirdetés

Banra számíthatna azok, akik kihasználták a Rainbow Six Siege chatjét érintő hibát

|

A Ubisoft csak azokat sújtja kitiltással, akik 10 alkalomnál többször éltek vissza az exploittal.

Hirdetés

Nemrégiben fedezetk fel egy hibát a Rainbow Six Siege-ben, miszerint ha valakinek kedve támadna teleszemetelni a a játékosok chatjét, azzal komoly lagot, sőt akár a játék összeomlását is előidézheti. Ahogyan az ilyenkor lenni szokott, tömegével érkeztek az olyan játékosok, akik a hibát kihasználva próbálták tönkretenni a többi ember meccsét.

Hirdetés

Az ilyen exploitok kihasználását egy fejlesztő sem szokta jó szemmel nézni és nincs ez másképp a Ubisoft Montreallal sem. A probléma megoldásásra kedden élesítettek egy patch-et, ami kijavította a hibát, de nem álltak meg ennyinél. A "jön még kutyára dér" mondást kicsit átdolgozva, a jön még cheaterre ban elvén indult el a stúdió és elkezdte kitiltogatni azon játékosokat, akik visszaéltek a buggal. 

Az exploitok kihasználása szembe megy a Rainbow Six: Siege etikai kódexével, tehát a játékosok, akik a hiba révén kovácsoltak maguknak jogosulatlan előnyt, most benne vannak a slamasztikában. A ban mértéke attól függ, hogy egy adott felhasználó hányszor próbálkozott

A hírre persze néhány streamer is tartani kezdett a kitiltástól, noha sokan csak azért használták a bugot, hogy felhívják nézőik figyelmét annak létezésére és veszélyeire. A fejlesztők azonban erre az eshetőségre is fel voltak készülve és gyorsan megnyugtattak mindenkit, hogy csak azokat a játékosokat éri majd retorzió, akik tíz alkalomnál többször éltek vissza buggal.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)