Hirdetés

Rainbow Six: Siege - a színvak játékosoknak problémát okozhat Lion

|

A jelek szerint nem mindenki tudja majd kihasználni az új operátor egyedi képességét.

Hirdetés

Nemsokára hivatalosan is megérkezik az Operation Chimera, ami többek között egy vadonatúj játékmóddal, illetve két játszható karakterrel bővíti a Ubisoft lövöldéjét. A tesztszerveren már lehet próbálgatni az újdonságokat, és a francia operátorral kapcsolatos észrevétel rávilágított a Rainbow Six: Siege egyik nagy hiányosságára.

Hirdetés

Az egyik új karakter, Lion különleges képessége az, hogy drónjának segítségével képes felmérni a terepet, és érzékelni a védők mozgását. Az így bemért operátorok aztán piros körvonalat kapnak, és a falakon, illetve a tereptárgyakon keresztül is láthatjuk, épp merre járnak.

Azonban most úgy tűnik, nem mindenkinek jön jól ez a kütyü, ugyanis egy rajongó a Redditen írt arról, hogy bizonyos típusú színvaksággal rendelkező emberek egyáltalán nem tudják majd kihasználni Lion képességét. A közösségi oldalon panaszkodó játékos szerint a red dotos célzók nélkül még lehet játszani, de jelen esetben a piros szín egy operátor egyedi tulajdonságához kapcsolódik, így nem is tudja, hogy képes lesz-e játszani Lionnal.

Ezzel pedig el is érkeztünk egy általánosabb problémához, miszerint a Rainbow Six: Siege nem tartalmaz színvak módot, ami nagyban megkönnyítené a színtévesztő játékosok életét. A Kotaku kérdésére azt nyilatkozta a Ubisoft, hogy a fejlesztők tisztában vannak ezzel, és ugyan pontos dátumot nem tudnak mondani, de mindenképp szeretnék valamikor orvosolni ezt a problémát.

Manapság sok alkotásba kerül be olyan opció, amely kényelmesebbé teszi a színvaksággal szenvedők játékát, és tekintettel arra, hogy a Rainbow Six: Siege már régóta a piacon van, talán tényleg időszerű volna a Ubisoftnak is foglalkoznia ezzel a témával.

Címkék: #rainb
Platformok: PC PlayStation 4 Xbox One
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)