Hirdetés

Rászállt a Nintendóra a Greenpeace

|

Felmérésében kőkeményen lepontozta a Greenpeace a Nintendót

Hirdetés

Az elektronikai eszközöket gyártó cégek környezettudatosságát számszerűsítő felmérésében a Greenpeace mind közül a legrosszabb pontszámot és a leglesújtóbb véleményt adta a játékosok szívében előkelő helyet elfoglaló Nintendónak.

A japán óriáscég 10-ből mindösszesen 1,8-at kapott a felmérésben, így a 18 vizsgált vállalat közül az utolsó helyen végzett. A lesújtó indoklásban ott szerepel a gyártás során keletkező üvegházhatású gázok kibocsátásának növekedése, hogy a PVC-t, mint alkotóelemet még mindig nem sikerült mellőzni a gyártásban, s hogy gyakorlatilag a Nintendónál nincs politika az elektronikai hulladék kezelésére. A januári 1,4-es pontszámon azért még így is sikerült javítani. Néhány adat a többi cégről: a Microsoft 1,9-el az utolsó előtti, az Apple 4,9-el a kilencedik, a Sony 5,1-el a hatodik, míg a listát 7,5-el a Nokia vezeti.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)