Hirdetés

Razer Switchblade - Világokat hordok a zsebemben

|

A Razer új hordozható játékgépével tarolt a CES 2011-en.

Hirdetés

Az idei Consumer Electronic Show egyik legnagyobb meglepetését a Razer műhelyéből származó, tenyérbe illő, érintőképernyős játék-PC okozta, aminek billentyűzete egy szempillantás alatt szabható testre.

Bár a 7 hüvelykes érintőképernyő is megéri a pénzét, a közönséget leginkább a billentyűzet nyűgözte le. Köszönhetően annak, hogy közvetlenül alatta egy második 7 hüvelykes LCD rejlik, igény szerint bármit meg lehet jelentetni a billentyűkön, kezdve az angol ABC betűitől, a különféle játékok ikonjain át egészen a modderek legvadabb álmaiig bezárólag.

Zsebben is elfér, egy jó nagy zsebben.


Robert Krakoff, a Razer elnöke szerint még nem döntöttek arról, hogy az Intellel közösen kifejlesztett Switchblade fix rendszer lesz, vagy nyitva hagyják a lehetőséget a bővítésre. Egyelőre csak annyi biztos, hogy az Intel Atom chipjét használja, de a specifikációk nem ismertek. Az egerészők kedvéért biztosítják a rágcsálók támogatását (ha már a Razer ebben is érdekelt) USB porton keresztül, sőt WiFi, Bluetooth és beépített mobil szélessáv is elképzelhető.

Volt idő, amikor a kvarcjátékok voltak ekkorák.


Mielőtt a Razer egyáltalán belevágna a tömeggyártásba szeretné maga mögött tudni a PC-s játékipar fontosabb szereplőinek támogatását. Gabe Newell a Valve részéről már kifejezte érdeklődését a koncepció iránt. Krakoff kijelentette, hogy céljuk egy olyan készülék előállítása, amelyen a legtöbb játék futni fog, a Crysishoz hasonló erőforrásigénnyel rendelkező alkotások kivételével.



Tapasztalatok szerint a Razer Switchblade hamar túlmelegszik, ám ha a gyártónak sikerül kiküszöbölnie ezt a problémát akkor egy roppant ígéretes készülékre kezdhetünk el félretenni kb. félezer dollárt, ennyire saccolják ugyanis előzetesen a Razer Switchblade várható árát.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)