Hirdetés

Reagált az EA a Dead Space 2 remake törlésének hírére

|

A stúdió egyik szóvivője öntött tiszta vizet a pohárba, de a történet ezzel még nem ért véget.

Hirdetés

2023 elején modernebb köntösbe burkolva nézhettük meg újra a USG Ishimura fedélzetét, köszönhetően az EA-nek és a fejlesztésért felelős Motive Studios csapatának, akik leszállították minden idők egyik legjobb túlélőhorrorjának felújított változatát a Dead Space remake képében. A kritikusok és a rajongók is szerették a játékot, és bár hivatalos eladási adatokat nem közölt az EA, a folytatás kérdése hamar aktuálissá vált.

Nem sokkal a remake megjelenése után a Motive arról vallott, szeretnék folytatni a munkát a Dead Space franchise-on, a végső döntés azonban a jogokat és a stúdiót is birtokló EA kezében van. Mindemellett a Motive kapacitásai is végesek: jelen pillanatban az Iron Man és az új Battlefield fejlesztése is az ő kezükben összpontosul, így nem valószínű, hogy a Dead Space 2 felújított változatának elkészítését is a nyakukba vették volna.

Hirdetés

Egy iparági bennfentes, Jeff Grubb azonban némileg máshogy értesült, ugyanis arról pletykált a minap, hogy az Electronic Artsnál már tervben volt a folytatás feltámasztása is, mi több, egészen az előkészítési fázisig jutottak, mielőtt parkolópályára tették volna a projektet - elsősorban a Dead Space remake gyenge eladásainak köszönhetően.

A pletykákkal kapcsolatban az amerikai IGN-nek sikerült elérnie az EA egyik szóvivőjét, aki egyértelműen cáfolta a dolgokat.

"Általában nem kommentáljuk a pletykákat, de ennek a történetnek semmi valóságalapja nincs."

- fogalmazott a képviselő.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Grubb ugyanakkor továbbra is kitart igaza mellett. A Twitter/X felületén azt írta:

"Hihetsz az EA-nek, ha akarsz, de amikor egy cég azt mondja, hogy »ez nem igaz«, de nem részletezi, hogy a történet melyik részéről beszél, nos... igen. A Dead Space 2 határozottan tervben volt. Volt egy kódneve is. És most nem készítik el."

A történet azonban itt még nem ért véget. Időközben a Bloomberg riportere, Jason Schreier is felszólalt, aki arról mesélt, a Motive fontolgatta egy új Dead Space projekt elindítását, de "valójában sosem volt szó a Dead Space 2 remake-jéről". Ezek alapján egy új, a franchise-hoz kapcsolódó projekt ötlete merült fel, de Schreier elmondása szerint nem jutottak vele messzire, ráadásul legalább egy éve már mással foglalkoznak.

Az ellentétes információk ellenére egy dologban azonban biztosak lehetünk: ha lesz is Dead Space 2 remake, nem mostanában számíthatunk rá. A Motive nyakig benne van a munkában, az EA pedig nem valószínű, hogy másra bízná a projektet.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)