Hirdetés

Reckless Love - Reckless Love - lemezkritika

|

Vidám rákenroll, tele dinamikával, örömmel, funnal - amitől az autó is magától megy...

Hirdetés

2010 - a Glam igazi visszatérésének éve lesz. Én érzem! Egyrészt az egykori nagyok javarészt új lemezeket készítenek, ki 10, ki 20 év után, másrészt pedig olyan friss, fiatal bandák jelentetnek meg nagyon jó albumokat, mint a finn Reckless Love.

Azért a hátsó borítón már látszik, hogy nem 1980-ban járunk, hanem 2010-ben - a négy zenészből csak kettő "néz ki" glamnek, a basszeros és a dobos inkább valamilyen modern amerikai metálbandára hajaz - és fontos a haj szó, hsizen a glam muzsika egyik legfőbb kisérője volt a hajzat, nem véletlenül nevezték haj-metálnak is sokan.


Az egykori Crashdiet tagjaiból álló Reckless Love igen érdekes lemezt tett le az asztalra - A 80-as évek zenéjét tolják 2010-ben. Nem, nem utánérzés, paródia, zenei humor, hanem friss, vadiúj glam lemez 2010-ben. Ebbe ugyanúgy belefér a rock-diszkós (akkortájt hatalmas sláger lett volna) Back to Paradise, mint a David Lee Roth-os kaliforniai rock "So Yeah" - a banda énekese is kicsit olyan Roth-os figura, bár élőben még nem láttam megugorja-e a spárgákat koncert közben. Mindenesetre már a zenekari tagok nevei (H. Olliver Twisted (s ez nemcsak a Twist Olivérra szójáték, hanem a Twisted Sisterre is), Pepe, Hessu Maxx, Jalle Verne) is a glamre utal ezerrel.

Akkor beszéljünk az egyéb tartalomról és mondanivalóról - ezek a dalok nem a világot szeretnék emgváltani, csak egy kis mosolyt, vidámságot, funt akarnak az ember életébe csempészni a rákenroll segítségével - mint például a Born to Rock - mennyien is valljuk ugyanezt - himnikus is a dal, tipikusan a zenekar 30 éves fennálásának koncertjén majd a ráadásban kell nyomni :), vagy ott van a legnagyobb slágernek igérkező Beautiful Bomb, amely BÁRMELYIK egykori glam nagyság reperotárjában előkelő helyet foglalhatna el - hangulatában a Kiss Crazy Night című epikus dalára emlékeztet - kívánom, legyen is akkora sikere, hiszen megérdemelné.

Én azt mondom, a legjobb dalok azok, amelyekben a vendégbillentyűs is megszólal - a zenekarnak el kéne gondolkodnia azon, hogy végleges billentyűst vegyen fel. Egyébként a dalok (az uptempo nóták) lendületesekm, napsugarasak, kaliforniásak, glamesek, kórusosak - a downtempo dalok pedig szépek, balladaisztikusak, és változatlanul kaliforniásak - pedig a banda finn. Külön örültem annak, hogy egynémely dalokban a The Sweet hatását is felfedeztem - bár ezen rég folyik a vita, de szerintem az egyik legnagyszerűbb glam zenekar volt.


Lényeg, ami lényeg ez a zene friss, fiatalos, vidám, napsugáral teli - és egy hirtelen ugrással a 80-as évekből itt termett hogy végre egy új generáció ismerkedjen meg a rákenroll vidám, fun oldalával, nemcsak a szomorkodó, nyöszörgő, sötét, durva, zúzós oldalaival... Még sok ilyen lemezt kérünk, kedves Reckless Love - ilyen lemezektől tavaszodik ki Finnországban szerintem :)

4,5/5

Az élet szép,.vidám, tele lendülettel, napsütéssel és rákenrollal. Oh Yeaaah!

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)