Hirdetés

Amikor azt ordítod, hogy "kinél vannak az egymásnak fordított csirkelábak"

|

Tegnap lezajlott a Red Bull Mind Gamers escape room világbajnokság selejtezője, melynek során 8 csapat tette próbára magát. Mi is kipróbáltuk, fantasztikus élmény volt.

Hirdetés

Jövő márciusban, Budapesten lesz a Red Bull escape room világbajnokság, melyre több mint 20 országból érkeznek majd a legjobb csapatok. A selejtezőre az elmúlt hetekben zajlott a kvalifikáció, hazánk legjobbjai tegnap a RAKTÁR KLUB-ban mérték össze tudásukat.

Hétfőn a Red Bull egy sajtónapot is tartott, ahova minket is meghívtak. Miután négyfős csapatunkkal (amiből egyébként csak Gócza és én voltunk GameStarosok, Ricsit a PC Worldtől, Tomát pedig a sales irodánktól vettük kölcsön, de a lapleadás hetében nehéz mozdítható kollégát találni) megérkeztünk, betereltek minket egy teljesen sötét szobába, ahol négy, érintős monitor várt. Kooperatívan kellett megoldanunk a logikai feladványokat, vonalak forgatásával és elemek mozgatásával kellett összekötnünk a pálya egyik végében található tölcsért a másikon lévő többivel (vagy legalább eggyel). Folyamatosan kommunikáltunk, mert míg egyikünk színes szimbólumokkal jelzett lakatok miatt nem tudott haladni, addig a többiek monitorján épp olyan szimbólumokkal ellátott tölcsérek voltak. Gyorsan megtanultuk, hogy melyik a két csirkeláb, a rózsaszín pók, meg a "tölcsér, alatta-felette vonallal, meg benne is". 

Végül 11:58.492-es idővel zártunk, ami állítólag jó, főleg annak fényében, hogy a selejtezőn induló 8 csapatból ketten a rendelkezésre álló 20 perc alatt sem tudták teljesíteni a kihívást. Az alább látható RRR csapat lett a legjobb 11:51.523-mal, ők márciusban Magyarországot képviselhetik a VB-n. Szurkolunk nekik!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)