Hirdetés

Red Dead Online - a semmiből jött az eddigi legnagyobb frissítés

|

Temérdek újdonsággal bővült ma a Red Dead Online, a cím végére a jelek szerint már nem is kell odabiggyeszteni a Beta szócskát.

Hirdetés

Mikor ma délelőtt beszámoltunk arról, hogy nem sokáig lesz már bétában a Red Dead Online, még csak nem is sejtettük, mire készül a Rockstar Games csapata. Ma ugyanis mindenféle előzetes felvezetés nélkül bedobták a legújabb frissítést, ami az eddigi kisebb-nagyobb pofozgatások utána végre egy hatalmas csomag lett. Az is elég beszédes, hogy most már nem díszeleg a játék címe mellett a béta megjelölés. 

Hirdetés

Akik már huzamosabb időt eltöltöttek a Red Dead Online világában, azok pontosan tudják, hogy a sztori leginkább Jessica LeClerk bosszúhadjárata köré összpontosult. Most azonban végre új ellenségeket kaptunk, akik csak arra várnak, hogy végre belenézzenek a puskacsövünkbe. A kibővített coop kampányban becsületes és becstelen missziók is várnak bennünket. Előbbiek során Valentine-ban vesszük fel a harcot a Des Lobos bandával, utóbbiak során pedig útszéli rablónak állhatunk vagy akár St. Denis bankját is megtámadhatjuk. Mindkét küldetésszálra igaz, hogy a végkifejlet Blackwaterbe tereli majd az embert, ütős fináléra számítunk.  Ugyancsak bővül a free roam küldetések száma is, tennivalóból tehát továbbra sem lesz hiány. Ezt garantálják egyébként a véletlenszerűen megtörténő események is, amelyek bármikor az utunkba akadhatnak. Ezek tapasztalati pontokkal, pénzzel, aranyrögökkel vagy becsülettel is jutalmazhatják a szemfüles cowboyokat. 

Persze nem csak a végtelen prérin fogunk fel s alá lovagolni, a frissítés ugyanis azokra is gondolt, akik inkább a szalonok kényelmét keresik. Mostantól fogva már pókerezhetünk is szabadidőnkben. Rajtunk áll, hogy a kisebb téteket, és a meghívásos alapú, baráti játékasztalokat preferáljuk majd, vagy idegenekkel is zsugázni akarunk - utóbbi esetben a tét és így a jutalom is magasabb. Egyszerre hat cowboy csücsülhet le a pókerasztalhoz, a lehetőség Blackwaterben, Saint Denisben, Tumbleweedben, Valentine-ban, és a Flatneck Stationön adott.

Fontos változáson esett át a Posse Versus funkció is. Ezt eddig főleg fegyveres leszámolásoknál használták a játékosok, most viszont már jóval pacifistább megmérettetésekben is részt vehetünk, legyen szó halászatról vagy épp virágszedésről. Bekerült a játékba egy új showdown mód is, az Overrun. Itt az győz, aki a meccs végén a lehető legtöbb területet fennhatósága alatt tartja. 

Több apróbb, ám ugyancsak érdekes változás is érkezett, például kikerült a Red Dead Online-ból az összes PvP alapú napi kihívás, és helyüket másféle challenge-ek vették át. Fontos új lehetőség a békés játékosok számára, hogy miután valaki lelőtte őket, akár "vádat is emelhetnek" a támadó ellen, aki így jóval magasabb Hostility értékkel (ennek függvényében az illető egyre inkább látható lesz a térképen) és vastagabb vérdíjjal a fején kénytelen tovább játszani. Az esetleges összecsapások elkerülésének érdekében beállíthatóvá vált, hogy Offensive vagy Defensive játékosok vagyunk-e, azaz előre jelezhetjük mások felé, hogy kaphatóak vagyunk a csetepatéra, vagy épp hagyjon mindenki békén minket, nem szeretnénk balhét. Az előbbi stílust követőek biztosan örülni fognak az új LeMat Revolvernek is.

A PS4 tulajdonosok felé külön gesztussal éltek a fejlesztők: egészen május 27-ig akár PlayStation Plus előfizetés nélkül is kipróbálható lesz a Red Dead Online. A mai frissítéssel bekerült változtatások teljes listáját ide kattintva éritek el. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)