Hirdetés

Red Dead Redemption - a csalókat felkötik, ugye?

|

A Rockstar leszámol az RDR multijában garázdálkodó "rohadt almákkal", vagyis a cheat-elő vérpistikékkel. A csalók lógni fognak!

Hirdetés

Odáig rendben van, hogy a Red Dead Redemption - és főleg a multija - egy szabad (szabados) világ, ahol számtalan disznóságot követhet el a tisztelt közönség, hiszen a Vadnyugaton sem volt jellemző a jogkövető magatartás. Egyvalami viszont biztosan nem fordulhatott elő: nem voltak olyan vérpistikék, akik ügyes számítógépes csalásokkal, hackelésekkel rondítottak bele mások játékába - Deus ex machina jelleggel.

Képzeljük csak el, hogy egy bandita beszabadul a városba, ahol tizenöt lovas akarja levadászni: lehetetlen a menekvés. Mígnem a banditát irányító Vér Istvánka bevet valami cheat-et, és máris megúszta a dolgot... Na de a Vadnyugaton, ilyet? Nyilván találhattam volna jobb példát is, de értjük miről van szó. Végül is többek között a Vadnyugat hiteles megidézése miatt szeretjük az RDR-t, akkor ne rontsák már el a mókát.

Szerencsére a Rockstar is hasonlóan vélekedik, ezért az egy hónap múlva esedékes title update-ben nagyszabású offenzívát hirdetnek a csalók ellen. Idézem a játék hivatalos blogját, mert elég jó szöveg: „Szeretnénk, ha a Red Dead Redemption multiplayer valamennyi rajongója tudná, hogy felfigyeltünk az online világunkban tanyázó "rohadt almákra", akik rendszeresen megpróbálják elrontani mások élményét." A fejlesztők azt ígérik, hogy akire „a csalás árnyéka vetül" azt azonnal kizárják a multiból. Azt még nem árulták el, hogy milyen módon dobnak lasszót a nyakukra, és mennyi időre sittelik le őket.

A patch másik újdonsága lesz, hogy aki a Free Roam-ban pórul jár, ezentúl könnyedén elmenekülhet a helyszínről, és egy általa választott másik régióban regenerálódhat. A Rockstar nem csak a csalókat akarja megrendszabályozni, hanem a multi "sorozatgyilkosainak"is megnehezíti az életét: ha valaki legalább hat másik játékost megöl Free Roam-ban (gondolom egy menetben), akkor megkapja a "Most Wanted" bélyeget, így minden játékos tudni fogja, hogy veszedelmes fickóval van dolga.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)