Hirdetés

Rekordokat döntögető Fallout 3 - Az Év Játéka?

|

Nem véletlenül nevezték az év legjobban várt játékának. Nem véletlenül nevezik az év legjobb játékának?

Hirdetés

A Bethesda Softworks dagadó mellekkel nyilvánosságra hozta legújabb gyermekükkel kapcsolatos financiális statisztikáit, bődületes számadatokkal átitatott hivatalos közleményükben kitérnek minden fontosabb részletre. Érdemes elképzelni 4.7 millió Fallout 3 példányt egymás mellé állítva, sajnos rendelkezésre álló idő hiányában pontos számításokat nem végeztünk, így nem tudjuk hány négyzetkilométert tudnák Fallout-osítani. Ellenben közleményükből kiderül, hogy indulásként körülbelül 4,7 millió példányt szétszórtak golyóbisunkon, a játékból származó bevételeik pedig meghaladták a 300 millió dollárt.

Amerikában október huszonnyolcadikán több mint 2000 kiszolgálóegység meghosszabbította nyitva tartását, hogy az éjfélre időzített megjelenés pillanatában minden vásárló hozzájuthasson szíve választottjához. A hatalmas érdeklődéssel övezett harmadik epizód számos országban lekörözte a korábbi rekordeladásokat jegyző címeket, a ködös Albionban például október harmincegyedikei megjelenése után azonnal új rekordokat állított be és minden platformon fellépett a dobogó legfelső fokára.

fallout32.jpg

Kritikusai az egekbe magasztalták, az elkövetkezendő hónapokban feltehetőleg gyakran találkozunk majd a „Fallout 3" és „év játéka" kifejezésekkel egy mondaton belül. A kritikákra visszatérve, az Official Xbox Magazine maximális pontszámmal jutalmazta a Bethesda Softworks alkotását, elmondhatjuk, raklapnyi médium cincálta darabokra és szinte minden esetben egy véleményre jutottak. Az eddig összeharácsolt 300 millió dolláros bevétel a jövőben természetesen gyarapodni fog, Japánban például december negyedikére időzítették megjelenését.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)