Hirdetés

Rengeteg helyet foglal a Baldur's Gate 3, de nem ez a rossz hír

|

Ha nem vagytok bővében tárhelynek, kezdjetek el minden felesleget letakarítani az SSD-ről vagy HDD-ről.

Hirdetés

Augusztus 3-ának eljövetelét várja jelenleg a világ RPG-rajongóinak tetemes hányada, ugyanis akkor debütál PC-n a Baldur's Gate 3. Noha a Divinity szérián edződött Larian csapata a BioWare által még az ezredforduló környékén lefektetett alapokra  építkezett, az időközben eltelt két évtized, a Forgotten Realms történetében bekövetkezett, 120 évet meghaladó időugrás, valamint a belga stúdió alkotásaira jellemző megoldások miatt az élmény csak halványan lesz ismerős a régi rajongóknak.

Akadnak persze visszatérő karakterek és utalásokkal is találkozunk majd, nem is beszélve az újfent meglátogatható ikonikus helyszínekről, de összességében ezzel elérték a fejlesztők, hogy az újonc játékosok ne érezzék magukat teljesen elveszve. Szükségtelen bepótolniuk a korábbi részeket, miként a már PC-re is elérhető Dark Alliance spin-offokat is nyugodt szívvel kihagyhatják. Egyvalamiről azonban feltétlenül gondoskodniuk kell majd: megfelelő méretű tárhelyről.

Hirdetés

A Larian a végleges gépigény ismertetésekor 150 GB szabadon hagyását jelölte meg, mint követelményt, most viszont kiderült, hogy a Baldur's Gate 3 telepítése során ténylegesen 122 GB-nyi adat kerül a PC-nkre, ami elég tekintélyes mennyiség. Ráadásul sem a Steam, sem a GOG nem kínál előtöltési lehetőséget, ami azt jelenti, hogy leghamarabb a premier napján, magyar idő szerint 17:00-kor kezdhetjük csak meg a folyamatot. Ez főként azokat érinti kellemetlenül, akiknek lassú a netkapcsolatuk.

Továbbá miként arra a fejlesztők emlékeztettek, semmi értelme a hátralévő időben a korai hozzáféréses változatot installálni, mivel az új verzió minden fájlt felülír, a mentések sem maradnak meg, tehát mindenkinek elölről kell kezdenie a kalandot. Sőt, azt kérik, hogy az esetleges problémák elkerülése végett távolítsuk el a korábbi buildet.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)