Hirdetés

Resident Evil 7 - a Capcom a linkrövidítőket is üldözőbe vette

|

A Capcom nem csak a kalózokat vette célba, hanem az általuk bevételi forrásként használt linkrövidítő szolgáltatásokat is.

Hirdetés

Mint sok mostani nagyobb játékot, a Resident Evil 7-et is a Denuvo védte meg a kalózoktól, viszont a közelmúltban ismételten sikerült feltörni az egyébként legendásan strapabíró másolásvédelmi eljárást. A Capcom természetesen azonnali hajtóvadászatba kezdett, ráadásul nem csak a közvetlen warez linkeket vették célba.

Már amúgy is rengeteg vita van a fájlmegosztó megoldások körül, viszont legalább ugyanekkora problémát jelentenek azok a linkrövidítő szolgáltatások, amelyek reklámok segítségével profitálnak az egyes kattintásokon. Nyilván ha valaki egy ilyen linken keresztül juttatja el az embert a másolt játékokhoz, az pénzt keres a kalózkodáson, ami az egyszerű fájlmegosztásnál is súlyosabb vétség.

Emiatt a Capcom az utóbbi napokban nem csak a Google-nek küldött kéréseket egyes jogsértő linkek eltávolítására, de az Adf.ly nevű rövidítő szolgáltatásnak is, ezzel rengeteg kalóz bevételi forrását megszüntetve. Az Adf.ly rendszere három szabálysértést enged meg a felhasználóknak, melyek után felfüggesztik a kérdéses accountot és nem továbbítanak több pénzt. Ez ugye a kalózoknak azért is probléma, mert ha új linkeket akarnak generálni, akkor azt mindenhol egyesével módosítaniuk kell, ahol valaha megosztották.

Persze az is nyilvánvaló, hogy nem fogják ilyen könnyen feladni, szóval a jogtulajdonosok és kalózok közötti örök csatározás tovább fog folytatódni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)