Hirdetés

A Resident Evil zeneszerzője munkájáról és siketségéről is hazudott

|

A japán Beethovennek nevezték Mamoru Samuragoch-t, aki a napokban bevallotta, hogy mindvégig hazudott siketségéről. És még a zenéket sem ő írta.

Hirdetés

Bár értelemszerűen senki nem hangoztatja, sokan alkalmaznak szellemírót. A dolog úgy működik, hogy egy bizonyos személy felkér valakit, hogy alkosson helyette, míg ő learatja a babérokat. A valódi író kiléte titok marad, a felek közti megegyezés miatt pedig a szellemírók alkalmazása nem számít plágiumnak.

Ugyanakkor a titok csak addig marad titok, amíg mindkét fél tartja magát a megállapodáshoz. Pár napja Mamoru Samuragoch, aki a Resident Evil és az Onimusha játékok betétdalait is szerezte (legalábbis eddig így tudtuk), bevallotta, hogy korábbi állításaival ellentétben soha nem volt siket. 35 éves korában bejelentette, hogy elvesztette hallását, de legismertebb művei, mint a Resident Evil Director's Cutban vagy az Onimushában hallható dalok csak ezután születtek meg. Egy 2001-es nyilatkozatában elmondta, hogy az, hogy megsiketült, Isten ajándéka volt számára, mert így a belső hangjával tud alkotni.
 

Aztán tegnapelőtt robbant a bomba, Samuragoch bevallotta, hogy 1996-tól más írta helyette a zenéket. Ügyvédei állítása szerint nagyon sajnálja, és tudja hogy ez megbocsáthatatlan.

Ma egy japán iskolai tanár, Takashi Niigaki bevalotta, hogy ő volt Samuragoch szellemírója 18 éven keresztül. Ő maga sosem hitte el, hogy Samuragoch tényleg siket volt, a csaló egy idő után már maga sem folytatta a játékot. Elég nyilvánvaló volt, hogy nincs semmi gond, miután meghallgatta Niigaki egy felvételét és instrukciókat adott neki. Összesen 20 számot rögzítettek így, körülbelül 15 milliárd forintnak megfelelő összeget kapott érte.

Amikor Niigaki véget akart vetni a dolognak, Samuragoch öngyilkossággal fenyegetőzött. Kicsit mintha túlreagálta volna, de egyrészt most, hogy ő maga is kitárulkozott, másrészt hogy Daisuke Takahashi a szocsi olimpián egy Niigaki által készített, de Samuragoch nevével fémjeleztt dalra adott elő, a tanár úgy döntött, nem vár tovább, nehogy performansza után érjék kritikák Takahashit, hogy csalók zenéjét használja.

Mit gondoltok erről az egészről?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)