Hirdetés

A Dear Esther készítője csatlakozik a Valve csapatához

|

Robert Briscoe saját maga erősítette meg a hírt: helyet kapott a Valve csapatában.

Hirdetés

Robert Briscoe nevével anno még a Dear Esthert fejlesztő stúdió tagjai között találkozhattunk. Eltelt két év, a művész pedig új vizekre evez: nemrég saját blogjában is megerősítette, hogy hamarosan a Valve fejlesztőinek táborát fogja gazdagítani, és már nagyon várja a közös munkát.

“Őrült egy menet volt az elmúlt öt év, hiszen a Dear Esther sikere után a megugrott forrásaimnak köszönhetően továbbra is azt csinálhattam, amire mindig is vágytam: a saját ötleteimen dolgoztam, és azokat fejlesztgettem folyamatosan. Azonban ezen idő alatt teljesen elszigetelődtem a külvilágtól a magánéletben és a munkámban egyaránt. Az öt év alatt a napjaim több mint 90%-át töltöttem egyedül, a nagyjából cella nagyságú lakásomban és csak dolgoztam. A másokkal való kommunikációm Skype és e-mailek formájában ki is merült, a barátaim többsége pedig továbblépett az életben, és elköltöztek ebből az álmos kis városkából, én pedig azon csodálkoztam, hogy mégis mi a francot keresek még itt…”

 

Briscoe ezután döntött, elkezdte újra felvenni a kapcsolatot ismerőseivel, majd igyekezett minél többet másokkal együtt dolgozni. Így eshetett meg, hogy valahogyan sikerült helyet biztosítania magának a Valve csapatában. Robert Seattle-ben fog dolgozni az ottani stúdióban, emellett még a Dear Esther alkotóival is van pár befejezetlen ügye, szóval a The Chinese Room fejlesztőivel is tartja majd a kapcsolatot.

“Természetesen továbbra is tervezek majd önálló munkát, és a TCR csapatával is szívesen dolgoznék ismét, szóval vissza fogok térni még ehhez a fajta munkához, ebben nem kételkedem. Most viszont változtatni szeretnék…például csinálhatnék kalapokat…hiszen a Valve manapság ilyesmivel foglalatoskodik, nem igaz?”

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)