Hirdetés

Rocksmith 2014 - miben lesz más?

|

A Ubisoft egyik fejlesztője elárult néhány érdekességet az rockolni vágyó fiatalok számára, mi pedig csokorba szedtük a legfontosabb tudnivalókat. Durva lesz.

Hirdetés

A GameStar Táborban is nagy sikere volt a Rocksmith-nek, bebizonyosodott, hogy a kezdők valóban könnyedén elsajátíthatják a pengetés művészetét, de a tapasztaltak sem unatkoznak, ha eljutnak a nehezebb szintekig.

Idén érkezik a folytatás (vagyis inkább újragondolás), amely az évenkénti kiadást sejtető Rocksmith 2014 nevet kapta. Mike Madavi, a játék közösségi fejlesztője a Ubisoft hivatalos csatornáján válaszolta meg a felhasználók kérdéseit az alábbi videóban, de az angolul nem tudó (vagy az úriemberrel nem szimpatizáló, esetleg videót vallási meggyőződésből nem néző) olvasóknak alatta összeszedtük a legfontosabb információkat.

A Rocksmith 2014 a legfrissebb infók szerint nem fogja támogatni a mentések platformok közötti átvitelét, de Madavi elmondta, hogy ez nem rajtuk, hanem a rendszerek korlátozásain múlik. Használhatunk majd torzítópedálokat, de a játék hivatalosan nem támogatja. Nem fogja érzékelni az effekteket, de a hangerővel óvatosan kell bánni, mert az számít a játékban. Októberben csak PC-re, Mac-re Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra fog megjelenni, egyelőre nincs is tervben next-gen változat. Különösen örömteli ugyanakkor az, hogy már nem csak ritmus vagy szólógitáron, de basszusgitáron is játszhatunk, ami a játékban elérhető összes számban külön sávot kapott, és külön DLC nélkül használható. Reméljük, hogy jövőre tovább bővül a támogatott hangszerek listája.

A játék dobozában megtalálható kábel egy az egyben megegyezik majd az első részhez adottal, de nem kötelező mégegyszer megvásárolni. Lesz egy 20 dollárral olcsóbb, kábel nélküli kiadás, úgyhogy nem kell félni attól, hogy felhalmozódnak a vezetékek. Lesz ugyanakkor egy gitárral egybecsomagolt változat, amiről Madavi egyelőre nem árult el részleteket, de elmondta, hogy csak jobb kezeseknek szól, illetve nem lesz basszusgitár választható, csak a szólógitárosoknak érdemes beruházni rá. Aki az előrendelés mellett dönt, megkapja a Smashing Pumpkins - Cherub Rock számát is ajándékba, érdemes megfontolni az ajánlatot. Csökkentették a lagot, ami az egyik legnagyobb gond volt az előző résszel, úgyhogy örülünk, mint gitáros a lagcsökkentésnek.

A DLC-k ugyanazon a héten jelennek meg az Egyesült Államokban és Európában. A fejlesztők azon dolgoznak, hogy a Rocksmith-ből importálhatóak legyenek mind az alapszámok, mind a DLC-k. A Rocksmith 2014 megjelenése után nem lesz már több DLC az első részhez. Visszatérnek régi Guitarcade-es játékok, de újak ugyanúgy bekerülnek, erről később még többet tudunk meg.

Szóval így fogunk zúzni a Rocksmith 2014 Editionben idén októberben. Hogy tetszenek az újítások, mit várnátok még el tőle?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)