Hirdetés

Romanzo Criminale filmkritika

|

A nálunk is népszerű olasz maffiafilm sorozat, a Polip fÅ‘szereplÅ‘je, Michele Placido ezúttal rendezésre adta a fejét és egy, a 70-estÅ‘l a 90-enes évekig működÅ‘ gengszterbanda történetét filmesítette meg, valós események alapján. Igazi olasz „film noirral” van tehát dolgunk: Bad Sector persze ki nem hagyta volna a világ minden kincséért sem a sajtóvetítést. Hogy Placido milyen rendezÅ‘nek, azt a cikkébÅ‘l megtudhatjátok.

Hirdetés


A film elsõ szakaszában a hetvenes évek francia film noirjait idézi, akár a rendkívül sötét képi világát, akár a különféle alvilági figurák viszonyait nézzük. Az eleinte virágzó bûnözést nem a tehetetlennek, sõt elég balféknek tûnõ, és az egyik gengszter prostituált barátnõjéhez õrülten vonzódó nyomozó töri meg, hanem az egymás ellen is konspiráló gengszterek.
Erre tessék »
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)