Hirdetés

Romló kilátások az EA számára?

|

Egyes elemzők szerint további elbocsátások várhatóak az EA-nél, ráadásul egyes franchise-ok jövőjét is megkérdőjelezik.

Hirdetés

Az idei esztendő vegyes képet mutat, ha a második legnagyobb független kiadó, az Electronic Arts helyzetét vizsgáljuk. A korábbi évektől eltérően lényegesen több új és eredeti játékkal rukkoltak elő, ami mindenképpen üdvözlendő. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy minden újítás magában rejti a pénzügyi bukás kockázatát, s törvényszerű, hogy nem mindegyik alkotás nyeri el a játékosok kegyét.
A Spore és a Warhammer Online teljesítette az elvárásokat, ráadásul a Dead Space sem okozott különösebb csalódást, s egyelőre a Left 4 Dead mutatói is megfelelőnek tűnnek. Ezzel szemben a Mirror's Edge-re inkább a bukdácsolás, mint a szárnyalás jellemző.

deadspace12.jpg


A régi sorozatok is felemásan teljesítettek. Az NFL 09 és a FIFA 09 eladásai megfelelőek, az idehaza példátlanul népszerű Need For Speed: Undercover viszont nemzetközi szinten gyengélkedik, akárcsak a Rock Band második része.

mirror93.jpg


Colin Sebastian a Larazd Capital Markets-től a fentiek tükrében a harmadik pénzügyi negyedévre 2.14 milliárd helyett csupán 2.07 milliárd dolláros bevétellel számol. További elbocsátásokat, s több játék fejlesztésének szüneteltetését, rosszabb esetben törlését prognosztizálja. Ugyanakkor meggyőződése, hogy online fronton tovább erősít a kiadó, s nem hagy fel azzal, hogy erős, már bizonyított franchise-okkal rendelkező fejlesztőcsapatokat, kiadókat vásároljon fel, amennyiben lehetősége adódik rá.
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)