Hirdetés

Fura okból nem lehet többé megvenni a R.U.S.E.-t

|

A Ubisoft egyedi stratégiai játékát, a R.U.S.E.-t már tavaly december óta lehetetlen megvásárolni, de csak most derült ki, mi pecsételte meg végleg az RTS sorsát.

Hirdetés

Bár a 2010-es R.U.S.E. nem lett átütő siker, a stratégiai játék egy néhány száz főből álló játékosbázist folyamatosan meg tudott tartani, a közösség utánpótlása viszont néhány hónapja elapadt. Decemberben ugyanis a Ubisoft abbahagyta a játék árusítását, ahogy a weboldalát is törölték, de csak most derült ki, miért.

Ahogy a játékot jegyző Eugen Systems fórumán írták a fejlesztők, sokáig ők is csak a sötétben tapogatóztak: "Nem találtam semmilyen okot, miért is történt mindez. A főnököm is tőlem tudta meg. Ráadásul, sajnos mindenki, akit akkor ismertem a Ubisoftnál, már nincs ott." - nyilatkozta egy fejlesztő. Mivel a R.U.S.E.-t elsősorban a többjátékos módja tartotta életben egész eddig, érthető módon rengetegen a még aktív játékosok közül rosszul fogadták a hírt, hogy nem csatlakoznak már hozzájuk új parancsnokok, ahogy azok is elég frusztráltak voltak, akik épp egy barátjukhoz készültek volna csatlakozni a játékban, de már nem tudták megvásárolni.

Nemrég viszont fény derült a Ubisoft döntésének okára: mint kiderült, több katonai témájú licenc (így valószínűleg bizonyos járművek, nevek, esetleg szimbólumok használatának joga) lejárt, a kiadó pedig úgy döntött, annyi példány eladására már nem számíthatnak, hogy megérje újrakötni az ezekre vonatkozó megállapodásokat. Szerencsére azokat nem érinti a jogi helyzet változása, akiknek már megvan a játék, ők továbbra is zavartalanul csatázhatnak, bár a tudat valószínűleg számukra is nyugtalanító, hogy mostantól csak egyre kevesebb játszótársuk lesz.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)