Hirdetés

Ryzom - mostantól nyílt forráskódú

|

A Ryzom a francia szoftveripar próbálkozása volt arra, hogy emlékezetes MMORPG-t alkossana. Nem sikerült...

Hirdetés

Ennek ellenére egy dolog miatt mindig is érdemes volt a Ryzomra ránézni - a felhasználók által gyártott tartalomban igencsak ott volt a szeren.

Az ilyesmi elég szokatlan MMO világban, és talán pont ez volt az az ok, ami miatt a Ryzom életben tudott maradni mind a mai napig.

Most azonban forradalmi újdonsággal jelentkezett a Ryzom csapat - a Ryzom core bevezetésével a Ryzom nyílt forráskódúvá vált - a teljes forráskód (kliensé, szerveré, tooloké) és a grafika is szabad lett, bárki, bármikor módosíthatja, átírhatja továbbfejlesztheti stb... A rajongóknak, akik nem programozók, vagy fejlesztők nem kell megijedni, mert a játék továbbra is működik - ez voltaképp egy érdekes bónusz a gesztus mellé.

A miértekről és hogyanokról itt lehet olvasni, a Free Software Foundation is közzétette álláspontját a kérdésről.

Megjegyzés: Kedves NCSoft, ugyanezt kellett volna tenni az Auto Assaulttal is...

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)