Hirdetés

Saját felhőt kap az Xbox LIVE

|

Nem sokkal E3-as prezentációja után hozta nyilvánosságra a Microsoft, hogy felhő-szolgáltatással egészül ki az Xbox LIVE.

Hirdetés

Sokan vélik úgy, hogy a fizikai adathordozóknak egyszer, s mindenkorra leáldozott. Őket látszik igazolni, hogy egyre népszerűbbek az ún. felhő-szolgáltatások (pl. Steam Cloud), amelyek a felhasználótól távol, egy központi szerveren tárolják és futtatják az adott játék, film, zenes, stb. adatait, s ezáltal csupán az számít, hogy milyen sávszélességgel rendelkezik az ember, a konfiguráció lényegtelen.



Az Xbox LIVE esetében ez azt jelenti, hogy a Microsoft a felhasználók egy régi kívánságát teljesíti végre. Gyakorlatilag bárhonnan, bármelyik Xbox 360 konzolról pofonegyszerűen férünk hozzá fiókunk teljes tartalmához beleértve a mentéseket, a teljes profilt, az MS pontokat, az achievementeket és a barátlistát.

A felhőnek köszönhetően már az sem jelent problémát, ha valakinek megtelt a merevlemeze, vagy történetesen memóriakártyával szenved még, a mentéseket tárolhatja most már az Xbox LIVE-on is.
A Gamertag állandó hurcolászása (recovery) már a múlté.

Újdonságként üdvözölhetjük az ún. beacon-t (jelzőfény), ami a gyakorlatban annyit jelent, hogy Xbox LIVE és Facebook ismerőseinkkel egyetlen gombnyomással tudatjuk, hogy mivel szeretnénk a LIVE-on játszani. A rendszer pedig azonnal jelez, ha barátaink történetesen ugyanazzal játszanak, vagy akarnak játszani.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)