Hirdetés

Se kiegészítőt, se folytatást nem készít a Baldur's Gate 3-hoz a Larian

|

Úgy érzik, ennyi elég volt nekik a D&D-ből, és inkább valami mással foglalkoznak a továbbiakban.

Hirdetés

Nem csak a tavalyi év, de egyenesen a jelenlegi generáció egyik legjobb játéka lett a Baldur's Gate 3, és mivel kelendő is volt, adná magát egy folytatás, vagy legalább valamiféle kiegészítő. Baldur's Gate 4 talán lesz is - az előző játékokat sem a Larian Studios csinálta, a jövőről sem dönthet egyedül.

Annyi viszont biztos, hogy a korábban a Divinity sorozattal foglalkozó Larian Studios nem foglalkozik többet sem ezzel a sorozattal, sem a Dungeons & Dragons világával. Ezt Swen Vincke, a Larian alapítója jelentette be a Game Developers Conference-en tartott beszédében, amiben kifejezetten elmondta, DLC-t, kiegészítőt vagy folytatást sem várhatunk a csapattól.

Hirdetés

"A Baldur's Gate 3 mindig különleges helyet foglal majd el a szívünkben. Örökké büszkék leszünk rá, de nem fogjuk folytatni. Nem csinálunk kiegészítőket, amikre mindenki számít tőlünk. Nem hozzuk össze a Baldur's Gate 4-et, amit ugyancsak elvárnak. Továbblépünk, elhagyjuk a D&D-t, és valami újba vágunk."

Michael Douse kiadásért felelős vezető X-en hozzátette, reméli, hogy a rajongók velük tartanak a következő kalandra is.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

GameSpotnak nyilatkozva Vincke elmondta még azt is, hogy nyilván terveztek még foglalkozni a Baldur's Gate-tel, de a tervezés közben rájöttek, ez szembemenne az elveikkel.

"Nem erre vagyunk kitalálva. Ez szó szerint az ellentéte annak, amiről a Larian szól. Nagy, új dolgokat akarunk csinálni. Nem szeretnénk újrahasználni azt, amit már egyszer megcsináltunk."

A Divinity Original Sin csak azért kapott folytatást, mert az első játékban nem jutott elég figyelem a történetnek, ezt akarták orvosolni. 

Mindenesetre mi nem vagyunk szomorúak, izgatottan várjuk, mit hoz a jövő.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)