Hirdetés

Seagate Barracuda XT: a világ leggyorsabb winchestere

|

Világelsőnek számító gyorsaságot produkál a Seagate új terméke.

Hirdetés

Hétfői debütálással érkezett a boltok polcaira a Seagate új, minden eddigi HDD-t maga mögé utasító üdvöskéje, a Barracuda XT.

A merevlemez SATA-III besorolású, és a jelenlegi termékskála egyelőre az amúgy nem elhanyagolható 2TB-os kapacitásban merül ki. Névleges elérése kétszerese a SATA-II szabvány által produkált sebességnek, amely akár 6Gb/s is lehet a Seagate Barracuda XT esetében.

A világelsőnek számító winchester összes négy darab lemez található, egyenként fél terrabyte kapacitással, fordulatszámuk a már jól megszokott 7200-as rpm, ami jellemzője minden desktop gépbe tervezett merevlemeznek. A cache-re sem lehet panasz, hiszen 64 megabyte, ami szintén kétszerese a hagyományos SATA-II rendszerrel ellátott darabokban fellelhető belső gyorsítótáraknak.

Üröm az örömben, hogy egyelőre szinte nem létezik olyan alaplap, amely képes kiaknázni a majd’ duplájára növelt sebességet. Persze minden csak idő kérdése, valószínű, hogy a Seagate ezzel a lépésével lavinát indított el, és a jövő évtől várható a SATA-III szabvány felzárkóztatása, és teljes körú támogatottsága is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)