Hirdetés

Itt a világ első 8K-s tévéje, de nem biztos, hogy tudni akarod az árát

|

Nem valószínű, hogy a közeljövőben sokan ki tudják majd használni, de ettől függetlenül a Sharp kiadta az első 8K-s tévét, aminek az árából könnyen vehetnénk egy lakást is.

Hirdetés

Bár egyelőre még 4K-s tartalmakból sincs olyan sok, a Sharp már most egy 8K-s kijelzővel állt elő, amit nemsokára forgalomba is hoznak. Persze ezt nem otthoni használatra, hanem üzleti ügyfeleknek tervezték, amit a nem mindennapi kijelző árcédulája is tükröz.

A Sharp nemrég bejelentett LV-85001-es modellje 216 centis képátmérővel, és 7680 x 4320-as felbontással bír, ami hüvelykenként 104 képpontos pixelsűrűséget jelent, ami elég jó adat. A Sharp szerint 176 fokban tökéletesen látható a kijelző képe, ám a monitor képességeit, amihez egy TV-tunert is ad a cég, nem lesz egyszerű kihasználni, mivel a valódi 8K-s tartalom átjátszásához a kijelzőre négy HDMI 2.0-ás csatlakozó együttes teljesítményére van szükség. Bár jövőre már bizonyos országokban megkezdik a kísérleti 8K-s tévéadást, nem fogunk az október végi megjelenéskor rohanni, hogy vegyünk egyet a kijelzőből, ugyanis az ára 16 millió japán yen, azaz valamivel több, mint 36 millió forint lesz.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)