Hirdetés

Sherlock Holmes 2 és DC Comics adaptációk a Warnertől

|

Az első rész némileg váratlan sikerétől megittasodott Warner Bros. december közepére tűzte ki a Sherlock Holmes második rész bemutatójának időpontját.

Hirdetés

A Robert Downey Jr. (Sherlock Holmes) és Jude Law (Dr. John Watson) főszereplésével forgatott mozifilm jobban teljesített a pénztáraknál, mint azt bárki remélni merte. Nem Guy Ritchie rendezői képességeit, vagy a pazar színészgárda tehetségét vonták kétségbe, inkább attól lehetett tartani, hogy a világhírű viktoriánus detektív kalandjai ma már kevesebb embert érdekelnek, mint teszem azt, egy emberöltővel ezelőtt.



Szerencsére a tamáskodókra rácáfolt a mozikba tóduló közönség, így a 90 milliós költségvetésből kihozott film mára közel 516 millió dollár bevételt termelt. Ennél kisebb siker is folytatások készítésére szokta sarkallni a stúdiókat, a Warner döntéshozói pedig megérezhettek valamit a levegőben, mert még a Sherlock Holmes tavaly decemberi bemutatója előtt kiszivárogtatták a sajtónak, hogy franchise-ban gondolkodnak, s egy esetleges folytatásban Brad Pittet tudnák elképzelni Moriarty professzor szerepében.
Arról ugyan még nincs hír, hogy a színész mit szólt a felvetéshez, netán vállalná-e a feladatot, ám azt már biztosra vehetjük, hogy legkésőbb a 2011 december 16-ra tervezett premiert követően kiderül, ki alakítja majd Holmes nemezisét.



Szintén örömteli hír lehet - elsősorban képregényrajongók számára -, hogy a Warner már csak hajszálnyira van attól, hogy zöld utat adjon a Flash adaptációnak. Barry Meyer, az igazgatótanács tagja befektetők előtt megélt erről megemlítve, hogy felmerült egy 2012 karácsonya környékén bemutatandó Superman folytatás ötlete is.
Hogy ezekből mikor lesz tényleges film, meg sem kísérelném megjósolni, főként annak tudatában, hogy a DC Comics karakterek közül Wonder Woman és Aquaman is számíthat egy filmre az előttünk álló évtizedben. Ami biztosra vehető, az a jövőre érkező Green Lantern Ryan Reynolds főszereplésével. S akkor még nem is szóltam a Christopher és Jonathan Nolan-féle újragondolt Batman-széria tervezett harmadik felvonásáról.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)