Hirdetés

Sherlock Holmes Guy Ritchie szemével

|

Karácsonykor mutatják be a mozik Guy Ritchie következő filmjét, amiben Robert Downey Jr. személyesíti meg az irodalomtörténet egyik legszórakoztatóbb detektívjét.

Hirdetés

Guy Ritchie (Blöff, Spíler) 80 millió dollárból forgatta az utómunkálatoknál tartó Sherlock Holmes mozifilmet, melynek premierje december 25-re esik.



A címszerepben a sokszor remeklő Robert Downey Jr.-t láthatjuk, állandó tettestársát, dr. John Watson veterán katonaorvost Jude Law kelti életre. A film kettejük találkozását és kölcsönös tiszteleten alapuló barátságuk kivirágzását meséli el. Ha azonban csak ennyiről szólna a történet, a mai mozinézőt nem lehetne becsalogatni a filmszínházakba. A korábbiaknál jóval akciódúsabb Holmes film során annak is szemtanúi lehetünk, miként alkalmazza hősünk a Bartitsu néven ismert századfordulós küzdőstílus fogásait a ringben, vagy akár egy nála kétszer nagyobb dokkmunkás ellen.



Rachel McAdams is feltűnik a filmben, mégpedig az egyik fontosabb karakter, Irene Adler szerepében. Sir Arthur Conan Doyle fiktív regényhősének rajongói jól tudják, hogy más hölgynek nem nagyon sikerült megdobogtatnia Holmes szívét. Természetesen Lestrade (Eddie Marsan) nyomozó sem hiányozhat, aki a Scotland Yard legjobbja ugyan, de nem sokszor fordul elő, hogy Holmes hasznára lenne.



Az 1891-ben játszódó történet elején egy sátánista kultusz vezetőjét kapcsolja le hősünk, ám halála előtt Lord Blackwood (Mark Strong) megfogadja, hogy visszatér és beteljesíti bosszúját.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)