Hirdetés

A Silent Hill széria zeneszerzője is új játékot szeretne

|

A Konami nem mutat túl sok hajlandóságot arra, hogy bármilyen formában bővítse a Silent Hill franchise-t, azonban a sorozat komponistája még nem adta fel a reményt.

Hirdetés

Talán a Silent Hill nem rendelkezik akkora rajongóbázissal, mint a Resident Evil, de mindenképpen megvan a maga közönsége, amit a Konami láthatóan elfelejtett. Egyébként is a kiadó olyan tüskét hagyott a Hideo Kojimát és Guillermo del Torót tömörítő Silent Hills lelövésével, amin sokan nem tudják magukat túltenni, de ha feltámasztanák a szériát valamilyen módon - csak ne pacsinko formájában -, az sokat javíthatna a helyzeten. Persze nem csak mi reménykedünk ebben, az egyik készítő is. 

Hirdetés

A Silent Hill sorozat zeneszerzője és a 2005-ben megszűnt Team Silent tagja, Akira Yamaoka a PCGamernek nyilatkozott a gamescomon és elmondta, hogy örülne egy új Silent Hillnek, de érthető módon ez nem elsősorban rajta múlik. 

"Nem igazán tudom megmondani, hogy lesz-e új Silent Hill vagy sem. Először is, örülök neki, hogy a sorozat rajongói még mindig kérdeznek felőle. Persze, természetesen szeretném, ha ez megtörténne, de nyilvánvalóan nem mondhatom biztosra." 

Yamaoka elárulta továbbá, hogy nyitott lenne a Silent Hill játékokat jegyző Team Silent újraalapítására is, de azért bőven vannak benne kétségek is vele kapcsolatosan:

"Nincs ellenemre. De nehéz megmondani, mert azóta mindenki fejlődött és talán a gondolkodásuk is más lett, ahogy nagyot változott a technológia és a játékipar is. Még ha újra együtt is dolgoznánk, nem vagyok biztos benne, hogy valami nagyszerű sülne ki belőle. Szóval nem könnyű válaszolni rá."

A komponista vágyakozását leszámítva azonban semmi sem utal arra, hogy a Konami tervezne valamit a Silent Hill franchise-zal, így nem is érdemes reménykednünk benne, egy olyan volumenű projektre pedig, mint amilyen a Silent Hills volt nulla az esély. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)