Hirdetés

A Silicon Knights vesztett az Epic ellen, 9,2 millióval tartozik

|

Az Epic Games nyerte a jogi párharcot, melynek eredményeképpen a lovagoknak súlyos dollármilliókat kell kifizetniük jogvédett tartalom megsértése miatt.

Hirdetés

Egy 2005 óta húzódó jogi ügyet zárt le az Epic Games és a Silicon Knights. Eredetileg a Silicon perelte az Epic Games embereit, mert szerintük az Unreal Engine (amit a Too Human fejlesztéséhez vásároltak) nem működött megfelelően.

A Silicon egy működő verziót akart kicsikarni az Epicből, mire utóbbi felvette a kesztyűt. Az Epic azért perelte a Silicont mert olyan játékokhoz használták fel a motort, amelyről nem volt szó a megállapodásban. Több meg nem jelent cím van ezek között, ahogy az X-Men: Destiny is. A jogászok még bizonyítani is tudták, hogy a Silicon emberei többször is jogvédett kódokat másolt ki az UE3-ból, és eltávolították belőlük a figyelmeztető szövegeket, csak a nyelvi hibákat nem tudták törölni, amelyeket az Epic fejlesztői ejtettek a kódokban.

Az egyértelmű bizonyítékok miatt a bíróság az Epic javára döntött. Kötelezte a Silicon Knightsot, hogy a Too Human, és X-Men: Destiny még el nem adott példányait visszahívja és megsemmisítse, plusz 4,5 millió dolláros kártérítést is kiszabott, amit most 9,2 millióra emeltek. Ez hatalmas összeg, pláne egy olyan cégnek, mely eddig is pénzügyi nehézségekkel küzdött. Még 2012-ben előkerült egy méretes lista az elmúlt években kukázott címekből, de ennek ellenére a cég pénzügyi vezetője Mike Mays magabiztosan állította, hogy a vállalat még él, és hogy embereik nagyon elfoglaltak, tehát minden a legnagyobb rendben.

Szerintetek mi vár a Silicon Knightsra?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)