Hirdetés

Simon the Sorcerer 5 - Fegyveres E.T. a varázslótanonc nyomában

|

A kultikus sorozat ötödik része már a második olyan epizód, amelyik nélkülözni kénytelen az angol humor finomságait.

Hirdetés

Simon korai kalandjai még ma is kellemes emlékeket ébresztenek az öreg motorosokban. Ebben nagy szerepet játszott a monty pythoni humor, aminek az előző részben már csak fájó hiányát tapasztaltuk. Mióta az eredeti fejlesztőgárda becsődölt, egy német kiadóhoz (The Games Company) kerültek a játék jogai, a fejlesztést pedig a szintén német Silver Style Entertainment végezte és végzi most is. Ennek köszönhető, hogy a kevésbé kifinomult (rossz nyelvek szerint nem is létező) német humor rajongói élvezhetik igazán Simon újabb szerencsétlenkedéseit.

simon5gstv.jpg


A legújabb, szám szerint ötödik epizódban békésnek éppenséggel nem nevezhető idegenek fenyegetik "nagy tudású" varázslónk világát, aki akaratlanul időutazásra kényszerül.
A sajátos hangulattal bíró helyszínek (pl. a varázsváros, a Karib-tenger, vagy a világűr) és a karakterek megjelenítésében a Goin' Downtown című kalandjátékban sikerrel debütált cel-shaded technológiára építkező grafikus motor tuningolt változata jeleskedik.
Kalandjátékoknál viszonylag ritka, ám ezúttal meghúzták a fejlesztők azt a lépést, ami több lehetséges befejezést eredményez, tehát az újrajátszhatóság garantált. Amennyiben játék közben elakadnánk, egyetlen gombnyomásra látni fogjuk a már elvégzett és a még reánk váró feladatokat, továbbá minden egyes feladványnál három segítséget vehetünk igénybe.
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)