Hirdetés

Megjelent a 2012/12-es GameStar

|

Címlapon a Grand Theft Auto V, teljes játék a Tomb Raider: Underworld. Keresd az újságárusoknál!

Hirdetés

Miközben a világ egyik fele a nagy fináléra készül, a másik pedig arra, hogy Nelson Muntz mintájára jól kinevesse őket, addig rendületlenül közeleg a 2012/12-es GameStar, aminek keresve sem találhattunk volna jobb megjelenési dátumot december 21-énél. Függetlenül attól, hogy a befejezést, vagy a folytatást tervezitek ünnepelni, vagy egyszerűen elbotlik az ingerküszöbötökben ez az egész felhajtás, egy dologra bizton számíthattok, a minőségi tartalomra.



Való igaz, hogy a december hagyományosan gyengébb játékfelhozatallal rendelkezik, mint az azt megelőző hónap, de úgy véljük, panaszra ezúttal sem lehet okunk. Kezdjük mindjárt a Grand Theft Auto V címlappal, aminek élénk színei úgy simogatják az ember retináját, mint a bikinis leányzó okostelefonjának érintőképernyőjét. A téli zimankóval szembeállított könnyed nyári fuvallat egy kis örömet csempész mindannyiunk életébe. Másfajta alantas ösztönök felébresztésével rázzuk fel téli álmukból előfizetőinket, akikre a World of Tanks páncélosai várnak. Gömbölyded idomok helyett a német hadiipar letisztult formatervezésének diadalát, enyhén gyümölcsös parfümillattal telt sós tengeri levegő helyett puskapor és gépzsír szagát kínáljuk nekik.



Bár a külalak eltérő, a tartalom mindkét változat esetében ugyanaz maradt. Előzeteseink közül megérdemelten emelkedik ki a Grand Theft Auto V, amiről az eddigi legátfogóbb cikket olvashatjátok házi Rockstar-szakértőnk, Duncan tollából. A bolygók együttállásából, a madarak röptéből és kígyók kiontott beléből azt olvastuk ki, hogy nagyobbfajta csodának kell bekövetkeznie ahhoz, hogy ne a GTA V legyen 2013 legjobbja. Más műfajt képviselnek ugyan, de mégiscsak vetélytársa lesz a játékosok kegyeiért vívott küzdelemben a Tomb Raider (Az új Lara Croft személyisége közelebb áll a Toby Gard által megálmodott karakterhez, mint bármi, amit az első rész után láttunk.), illetve a Metro: Last Light (Az első rész sikerén felbuzdulva most már a THQ teljes támogatását élvezi a projekt.) is.
Tesztrovatunkat leginkább azzal jellemezhetnénk, hogy sokszínű, hiszen a PC-től a konzolokon át az okostelefonokig mindenből sikerült meríteni. December legerősebb címe (ne zavarjon meg senkit, hogy november legvégére csúszott a premier) minden kétséget kizáróan a Far Cry 3, amit hárman, három különböző platformon cincáltunk szét. Pontosabban bennünket téptek szét a polinéz szigetcsoporton élő tengeri, édesvízi és szárazföldi ragadozók, miközben bosszúra szomjasan lihegtünk holmi modern kalózok és emberkereskedők nyomában.
Annyira belejöttünk a szigetelésbe, hogy Morrowind közelében is felkerestünk egy aprócska szárazulatot, hogy utánajárjunk a Dragonborn rejtélyének a The Elder Scrolls V: Skyrim legújabb kiegészítésének köszönhetően (egyelőre szigorúan csak Xbox 360-on).



Az ifjabbak kedvéért nagyító alá helyeztük a LEGO: The Lord of the Rings és az Epic Mickey 2: The Power of Two játékokat, miközben az idősebbek olyan gyöngyszemmel nosztalgiázhattak, mint a Baldur's Gate: Enhanced Edition.
A TARTALOM címszó alatt húzódó listára tekintve láthatjátok, hogy még rengeteg játéknak szorítottunk helyet az év utolsó GameStar magazinjában, többek között az év egyik legjobbjának kikiáltott The Walking Dead kalandjáték utolsó epizódjainak, és a Wii U nyitócímei közül két családbarát alkotásnak. Természetesen a konzolról magáról is leírtunk mindent, amit tudni érdemes, innentől már csak rajtatok áll, hogy bizalmat szavaztok-e neki. Ugyanez igaz a Sony gyermekeket és örökifjú felnőtteket megcélzó Wonderbookjára is.

Decemberben a Tomb Raider: Underworld kéredzkedett fel lemezmellékletünkre teljes játékként, így Lara Croft 2008-as kalandját most magyar felirattal prezentáljuk nektek. Nincs is jobb annál, mint a télvíz idején a fűtött szobába kakaót szürcsölgetve egzotikus tájakat felfedezni minden idők legdögösebb régésznőjével. (Elnézést kérek Sidney Fox rajongóitól.) A Tomb Raider: Legend és a Tomb Raider: Anniversary történetszálai az Underworld-ben fonódnak össze elválaszthatatlanul, és derül ki végre, hogyan érte utol a halál Lara apját, és mi történt a nyomtalanul eltűnt anyjával.



A DVD-n a teljes játék mellett helyet szorítottunk egyebek mellett egy-egy Far Cry 3, illetve Assassin's Creed III videotesztnek, a Super Nintendo és a Sega Megadrive párharcának, valamint a nagy sikerű PlayIT-ről készült összefoglalónknak.

TARTALOM

Meet Tha Team
Aréna
Hírek

Előzetesek
Grand Theft Auto V
Tomb Raider
Metro: Last Light

Tesztek
Far Cry 3
The Elder Scrolls V: Skyrim - Dragonborn
LEGO: The Lord of the Rings
Guardians of Middle-earth
Baldur's Gate: Enhanced Edition
Wonderbook: Book of Spells
PlayStation All-Stars Battle Royale
Epic Mickey 2: The Power of Two
Family Guy: Back to the Multiverse
The Sims 3: Évszakok
Painkiller: Hell & Damnation
WWE '13
Szabad(a)játék
Cargo Commander
Midway Arcade Origins
Angry Birds: Star Wars
Expendable Rearmed
Assassin's Creed III (PC)
The Elder Scrolls V: Skyrim - Dawnguard (PC)
FIFA Manager 2013
Football Manager 2013
Nike+ Kinect Training
Sports Champions 2
King's Bounty: Warriors of the North
Of Orcs and Men
The Walking Dead
Wii U hardverteszt
Super Mario Bros. U
Nintendo Land
Játékvásárlási tanácsadó

Hardver
Hírek
GameStar karácsony
Piactér
Vásárlási tanácsadó

Kult
Konzolgenerációk 5.
World of Tanks
Álom-világ 8. rész
Visszapillantó

Másvilág
Film: A gyilkos médium
Könyv: Robert E. Howard - Cormac Mac Art és a vikingek; Lisa Smedman - A prófécia örökösei; Robert Jordan / Brandon Sanderson - Az idő kereke XII: Gyülekező fellegek; Az angol foci leleplezője - Én vagyok a Titokzatos Futballista
Zene: 30Y - Szentimentálé; Calvin Harris - 18 Months; Photek - KU:PALM; The Outside Agency - The Dogs Are Listening



Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)