Hirdetés

Skillezd az életed

|

Rengeteg hírforrásból értesülhettünk már arról, hogy Fatal1ty épp kit alázott le az aktuális FPS-ek valamelyikében, vagy hogy az egyik világversenyen kik szerezték meg az első helyeket. Az ilyen versenyeken általában magas pénzdíjakkal távoznak az első helyezettek, ám ez a fajta pénzszerzés már az átlag ember számára is elérhető!

Hirdetés

Az internet terjedésével eltűnni látszik az a szakadék, ami a profi, versenyekből megélő játékosokat és a szórakozásból a gép elé ülő embereket elválasztja, hisz gyakorlatilag nem is kell kimozdulnunk otthonról ahhoz, hogy elkenjük valakinek a száját, mondjuk a Counter Strike játékban. Na de hogy jön ide a pénz keresés? Mindjárt kiderül!



Skill, ami mindent visz
Nem csak a nagyobb versenyek szervezői látnak nagy üzletet abban, hogy játékosokat engednek egymásnak pénz díjas versenyeken, hanem a vállalkozó kedvű befektetők is. Az internet kapcsolattal rendelkező emberek jó része ugyanis mindig kapható egy könnyed játékra, ám ha még fizetnek is azért, hogy játssz, az még csábítóbb lehet.
Ebből az ötletből születtek az egyszerűbb flash játékokkal operáló skill oldalak, ahol a játékosok tudásukat kamatoztatva tölthetik meg zsebeiket. A megoldás roppant egyszerű: befizetünk XY összeget, amiből aztán benevezünk az épp akkor induló játékokra. Egy, vagy több ellenféllel ellen játszva sajnos csak a győztes mondhatja el magáról, hogy mindent visz, ám így is szép bevételre tehet szert az, aki jól képes teljesíteni mondjuk a pool, vagy blackgammon stílusú játékok valamelyikében. Hogy hol van ebben az üzlet? A szervezők minimális, átlagosan 5%-os jutalékot csippentenek le maguknak az összdíjazásból, működési költség címén, ami tényleg nem sok azért, hogy törvényes és rendezett kereteket teremtenek a játékosoknak.



Komolyabb móka
Ez természetesen még mindig a jéghegy csúcsa, hisz bárki könnyen profivá válhat egy különleges ügyességet nem igénylő programban, ám egy profi FPS irányítása már igenis komoly tudást követel meg a billentyűzet túloldalán. Szerencsére ezt is bőven ki lehet már aknázni, hisz nem is egy oldal indult a közelmúltban, amiben ezt a tudást válthatjuk zöldhasú bankókra.
Az első, nagyobb publicitást kapott oldal a Skillground volt, amiben egyetlen FPS-ként a Warpath szerepel, ám mellette verseny és taktikai játék is színesíti a kínálatot. A népszerűbb netes pénzküldő oldalakat használva könnyedén fel lehet tölteni a számlánkat, majd nem sokkal ezután már a virtuális arénák egyikében játszhatunk mások ellen.
A Tournament.com ennek az érának a legújabb versenyzője, akik ráadásul a Valve főnökeivel is lepaktáltak. Kínálatukban a hosszú ideje a népszerűségi listák csúcsán székelő Counter Strike: Source játék és a Half Life 2: Deathmatch szerepel, ám hamarosan a Day Of Defeat Source is helyet kap majd a kínálatban.



Tournament.com
Az oldal jelenleg még bétateszt jelleggel futtatja a játékokat, ám pár apróságot leszámítva gyakorlatilag minden funkció elérhető már rajta. Egyelőre még nem elérhetőek a banki szolgáltatások, így nem lehet pénzt beküldeni, ám ennek ellenére a készítők nem hagyták pénzdíj nélkül a játékosokat, így már most is jó pár versenyre jelentkezhetünk (teljesen ingyen!), amin igazi pénzt nyerhetünk. E mellett a jelenleg regisztráló játékosoknak 20 dolláros akciós összeget írnak jóvá a bónusz számlán, ami annyit jelent, hogy az éles rajt után benevezhetünk belőle igazi versenyekre, ám csak az ott nyert összeget kérhetjük ki virtuális számlánk bármelyikére. A Counter Strike: Source programhoz jelenleg három játékmódot kínálnak, amik közül a Classic a jól ismert, csapat alapú elbírálás alapján hirdeti ki a győztest, a Deathmatch viszont már az egyéni teljesítményre helyezi a hangsúlyt, akárcsak a Gungame, ami leginkább fun mókának fogható fel.
A Half Life 2: Deathmatch is benne van a kínálatban, így a hagyományos deathmatch játékstílus is helyet kaphat a monitorunkon, ahol is csak győzni kell munícióval és taktikával az ellenfelek rohamait és ha a mienk a legtöbb pontszám az időkorlát lejárta után, akkor vihetjük is az első helyezetnek kiosztott díjat.
Sajnos egyelőre nagyon sok hibát tapasztalnak meg a játékosok, hisz a még bétateszt jelleggel működő szolgáltatás közel sem tökéletes, míg a rivális oldalak már kiforrott megoldásokat kínálnak. A bugok között főként a kapcsolódási nehézségek tűntek fel, de a lagg is gyakori jelenség a szervereken. Súlyos hiányosság továbbá az is, hogy ha valaki nem tud időben bejutni a versenyekre, akkor másoktól veheti el a lehetőséget a játékra, hisz csapat alapú ütközetekben egyenlő esélyek lévén valakit ki kell szórni a másik csapatból is. Ez az éles versenyeknél komoly hátrány lehet majd, így várható, hogy ennél hatékonyabb megoldással állnak majd elő. A játékosok összetétele sem mindig tökéletes, elég csak a Counter Strike: Cource játék klasszikus módozatával számolni, ahol a többiekre vagyunk utalva, ám ha páran nekikezdenek szidni egymást játék közben a helyett, hogy levadásznák az ellenfelet, akkor lehetünk akármilyen profik, a többszörös túlerővel nem mindig lehet megbírkózni.

Pár évvel ezelőtt még nem nagyon volt lehetőség arra hogy otthon, akár a fotelből játszva igazi pénzre válthassuk az FPS játékokban szerzett tapasztalatainkat, ám úgy tűnik a 2007-es év ezt is elhozta nekünk. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy kockázatos játékról van szó, így akár el is bukható az az összeg, amit a versenyek nevezési díjának befizetünk, így mindenki maga döntse el, hogy bevállalja-e ezt a kockázatot. A jelenleg futó akció miatt mindenképp megéri regisztrálni, hisz az ajándékba kapott 20 dollárból bárki megállapíthatja majd, hogy mire képes a versenyeken.

Kapcsolódó oldalak:
www.skillground.com
www.tournament.com
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)