Hirdetés

Sokak által várt funkciókat hoz a PlayStation 5 következő nagy frissítése

|

Hamarosan streamelt játékokkal és Discord-integrációval bővülhet a PlayStation Plus.

Hirdetés

A Sony még tavaly szeptemberben adta ki a PlayStation 5 operációs rendszerének 6.0-s verzióját, az azt követő nagy frissítést illetően viszont a játékipari bennfentes Tom Henderson már augusztusban világgá kürtölte, hogy 2023. március 8-án fog befutni. Az Insider Gaming szerzője most egy újabb beszámolóval jelentkezett, amelyben a csomag tartalmáról árult el néhány izgalmas információt.

Henderson szerint a 7.0-s update fogja elhozni a felhőből streamelhető PS5-ös játékokat, méghozzá valószínűleg a PlayStation Plus Premium-előfizetők számára, hasonlóan ahhoz, ahogy az Xbox Game Pass esetében is a legdrágább szint, az Ultimate tagság részét képezi az Xbox Cloud Gaming lehetősége.

Hirdetés

A másik nagy dobás a Discord-integráció érkezése. Ezt a Sony elnöke, Jim Ryan még 2021 májusában harangozta be, ám azóta nagy volt körülötte a hallgatás. Henderson úgy tudja, hogy az új főverzióban ez is ott lesz, így méltán örülhet az a vélhetően nem túl szűk kör, amely a több mint 350 milliós Discord felhasználói tábor és a 30 millió PlayStation 5 tulajdonos metszetét alkotja.

Ha hihetünk a jelentésnek, a 7.0-s rendszer bétatesztje valamikor a következő napokban fogja kezdetét venni és egészen január 30-ig tart, ám ennek során valószínűleg nem sok infó derül majd ki Discord-ügyben, mivel az integráció lesz benne a próbakörben. Henderson forrásai szerint a Discord-funkció "Cronus" kódnéven fut, s házon belül már hónapok óta teszteli a Sony.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

A fentiek természetesen csak pletykák, így mérget azért ne vegyetek az infókra, de az Insider Gaming korábbi jelentéseinek pontossága alapján nagy az esély, hogy valóban így alakulnak a dolgok.

Ti minek örülnétek a PlayStation 5 7.0-s frissítésében?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)