Hirdetés

Sokkal hamarabb bejelenthetik az új Metro játékot, mint gondolnád

|

Olyan eseményen vesznek részt a Metro trilógia alkotói, ahova játékfejlesztő ritkán érkezik üres kézzel.

Hirdetés

Európa keleti fele sokáig a videojáték-ipar perifériájának számított, ám ma már a nemzetközi szaksajtó és a régión kívül élő játékosok is számon tartják az innen érkezett alkotásokat. Mindez elképzelhetetlen lett volna a The Witcher, a Dying Light, a S.T.A.L.K.E.R. vagy épp a Metro sorozatok sikerei nélkül. Az utóbbit az Ukrajnából Máltára költözött 4A Games gondozza több mint egy évtizede, és eddig három játékból áll, amelyek az Oroszországban börtönbüntetésre ítélt Dmitry Glukhovsky regényeiből táplálkoznak.

A legfrissebb epizód, a Metro Exodus 2019-ben jelent meg, és mivel azóta több mint 8,5 millió példány kelt el belőle, cseppet sem meglepő, hogy mind a stúdió, mind pedig annak tulajdonosa, az Embracer Group folytatni akarja.

Hirdetés

Még februárban adtunk hírt arról, hogy olyan jól halad a 2020-ban beharangozott új Metro játék fejlesztése, hogy már idén sor kerülhet a hivatalos leleplezésre. Ezt a feltételezést erősítette meg nemrég egy friss fejlemény, a 4A Games neve is felbukkant az augusztus 23-a és 27-e között zajló gamescom kiállítói között, a honlap tanúsága szerint a 3.2-es csarnok DC051/C050-es standját foglalja majd el a csapat. Elég valószínűtlen, hogy pusztán a már négyéves Metro Exodus kedvéért tenne így, ellenben a rangos gamerexpo és annak Geoff Keighley által vezetett, augusztus 22-ei nyitóműsora tökéletes alkalmat kínálna a közönség és a következő Metro játék első találkozására.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)