Hirdetés

Sokkal könnyebben lehet mostantól játékokat megosztani egymással Steamen, egyszerűsödött a szülői felügyelet is

|

A Valve egy teljesen új rendszert jelentett be, ami könnyebbé teszi egymás játékainak használatát és a szülői felügyelet gyakorlását.

Hirdetés

A családos gamereknek ismerősen csenghet a Steam Családi Megosztás és a Családi Nézet szolgáltatások neve, amelyek lehetővé tették a játékaink megosztását és annak szabályozását, hogy milyen címekhez férhet hozzá a porontyunk. A rendszer egész jól működött, de a Valve most átdolgozta az egészet, így jóval gördülékenyebbé vált a megosztás és a felügyelet gyakorlati megvalósulása.

A Steam ugyanis nemrég bejelentette a vadonatúj, Családok (Families) nevű megoldást, ami egybegyúrja és leváltja a Családi Megosztást és a Családi Nézetet, még többet is nyújtva náluk.

A Steam Családok egyik legfontosabb újítása ugyanis az, hogy a játékokat megosztva már egy időben több ember is hozzáférhet az adott könyvtár tartalmához egészen addig, amíg nem ugyanazt a címet tolják.

Hirdetés

Amennyiben viszont a családi könyvtárunkban több példány is rendelkezésre áll egy bizonyos tételből, akkor a párhuzamos játéknak sincs akadálya.

"Amikor csatlakozol egy Steam családhoz, automatikusan hozzáférést kapsz a családtagok birtokolta megosztható játékhoz, és ők is hozzá tudnak férni a te Könyvtáradban levő megosztható játékokhoz. Amikor legközelebb bejelentkezel a Steambe, ez az új "Családi Könyvtár" meg fog jelenni a bal oldali oszlopban a játéklistád alszakaszaként."

- részletezi a funkció működését a Valve. Fontos, hogy a megosztható játékok köre nem fix, arról minden esetben a fejlesztők döntenek, akik bármikor letilthatják a lehetőséget. Jelenleg mindenesetre olyan tételek sorakoznak a választékban, mint a Helldivers 2, a Hogwarts Legacy, az Elden Ring és még sokan mások, amit ezen a linken tudsz böngészni. A megosztott játékokat tolva minden esetben saját játékmentéseket hozunk létre és saját Steam teljesítményeket érünk el.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Ami pedig a szülői felügyeleti eszközöket illeti, a Családok ezt mostantól egy tető alatt kezeli a megosztással, jóval kényelmesebbé téve a vonatkozó funkciók kezelését. A beépített eszközök segítségével a szülők korlátozhatják, mivel és mikor játszhatnak a gyermekeik Steamen, amire bárhonnan ráláthatnak, ahol hozzáférnek a platformhoz, beleértve a mobileszközöket is. A Családok emellett egy új megoldást is tartalmaz, melynek révén a gyerekek engedélyt kérhetnek a szülőktől egy játék megvásárlására, amit így csak le kell okézni a tranzakcióhoz.

A Steam Családok egyelőre béta üzemmódban fut, melynek kipróbálásához ide kattintva találsz magyar nyelvű útmutatót, benne az új megosztási és felügyeleti rendszerre vonatkozó összes tudnivalóval.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)