Hirdetés

Solomon Kane - A Conan írója tollából

|

Robert E. Howard klasszikusa rövidesen a filmvásznon is megelevenedik.

Hirdetés

A Conan írója, Robert E. Howard 1928-ban vetette papírra Solomon Kane kalandjait, amiből immáron mozifilm is létezik.



A horrorfilmeket (Deathwatch, Wilderness) jegyző Michael J. Bassett Csehországban, Franciaországban, valamint Nagy-Britanniában forgatta le 40 millió dollárból a Solomon Kane-t. A címszerepben James Purefoy brillírozik (Bennfentesek szerint remekül hozza a 16. századi zsoldos karaktertét.), a fontosabb szerepekben ismert karakterszínészeket (Pete Postlethwaite, Mackenzie Crook), valamint egy élő legendát (Max von Sydow) üdvözölhetünk.



A három részesre tervezett történet első felvonásában Solomon Kane I. Erzsébet királynő megbízásából zsoldosok élén dúlja fel Afrikát, ám egy démonnal való megrendítő találkozása ráébreszti, hogy lelke örök kárhozatra ítéltetett, hacsak nem keres megváltást.
Úgy dönt, hazatér Angliába, ahol a puritánok hitvallását magévá téve erőszakmentes életet élhet. Terveink azonban ritkán alakulnak úgy, ahogy azt elképzeljük, ez alól pedig Solomon sem jelent kivételt.
Az első film tehát Solomon Kane előéletét, a későbbi hős tetteinek mozgatórugóit ismerteti meg velünk. Amennyiben sikeres lesz az alkotás, akkor két további filmben bontják ki, majd varrják el végleg a történet szálait.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)