Hirdetés

Egy streamer élőben végigjátszotta a Sonic Forcest, majd még a videóban visszakérte az árát

|

Akár a visszatérítési rendszer kihasználásaként is lehet értelmezni, azt, amit WeeGeetheGod csinált a legújabb Sonic játékkal.

Hirdetés

WeeGeetheGod a Twitchen, élőben végigjátszotta a Sonic Forcest nagyjából 2 óra 40 perc alatt. A játékmenet során számtalan bugba, és technikai nehézségbe botlott majd a végigjátszást követően, élőben azonnal kérte is vissza a pénzét a játékért.

Hirdetés

Mivel a 2 órát jól láthatóan meghaladta a játékidő, így alapvetően nem lett volna jogosult a visszatérítésre, és ezt valószínűleg ő is tudta, ezért jelölte be a "tévedésből rossz játékot vettem" opciót. Az indoklásba beleírta, hogy nem ezt a Sonic játékot akarta. Nem sokkal később vissza is kapta a pénzét.

A Steam refund szabályzata szerint akkor vagy biztosan jogosult visszatérítésre, ha 2 héten belül, maximum 2 óra játékidővel akarod visszaadni a játékot. A nézőket az dühítette fel leginkább, hogy nem csak hogy meghaladta a 2 órát a srác, de láthatóan végig is játszotta az egészet, majd hazudott a visszatérítés okáról.

A streamer, Cade McKown később azt nyilatkozta a Polygonnak, hogyha valóban visszaélést követett volna el, akkor a Steam nem adta volna vissza a pénzét.

"Miután kevesebb, mint 3 óra alatt nyomtam végig az egészet, és amúgy is borzalmas volt, visszakértem a pénzem azzal az okkal, hogy nem volt szórakoztató."

Ezek szerint McKown nem csak a Steamnek, de a Polygonnak is hazudott, mert a streamen jól láthatóan közelében sem volt az "It's not fun" megjelölésnek.

A nézői szerint nem is ez volt az első eset. McKown a Call of Duty: Infinite Warfare-nél pontosan 2 órát játszott streamen, aztán ott is azonnal kérte vissza érte a pénzét. Míg a streamer mindenkinek azt nyilatkozza, hogy nem a rendszer kihasználása miatt csinálja ezt, azért ez elég gyanús.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)