Hirdetés

Sony Online Entertainment - szerverek leállítva "behatolás miatt"

|

Nem lennék rendszergazda mostanában a Sony bármely részlegénél...

Hirdetés

Minden idők egyik legnagyobb biztonsági problémáját szenvedte el a PSN nemrégiben - lett is világbotrány belőle.

Most testvérvállalatuk, a Sony Online Entertainment került bajba. Történt ugyanis, hogy egy behatolási kísérletet követő ellenőrzések során olyan hibákat és réseket találtak a Sony Online Entertainment emberei, ami miatt azonnal leállították a szervereket. A leállítást a sajtóközlemény "ideiglenesnek" nevezte.

Azt nem lehet tudni, ez ugyanaz a behatolási kísérlet volt-e, mint amely a PSN-t padlóra küldte, azonban spekulációra adhat okot, hogy a Sony Online Entertainment sajtóközlemény igen hasonló módon írta le a behatolást a PSN-t hackelő támadás esetében is. A Sony egy további sajtóközleményben tájékoztatja majd a játékosokat arról, mikor indul újra a szolgáltatás.

A Free Realms oldala szerint:

"

Dear valued SOE Customers,

We have had to take the SOE service down temporarily. In the course of our investigation into the intrusion into our systems we have discovered an issue that warrants enough concern for us to take the service down effective immediately. We will provide an update later today (Monday)."

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)